nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 13.03.2015 09:00:43

Mi ne hodimo v sodniške garderobe

DRAGO WERNIG - TAKA
V Zavrču prestižno gostovanje v Ljudskem vrtu pričakujejo na krilih dveh zaporednih zmag na prenovljenem stadionu, toda hkrati z zavedanjem, da je Maribor v vlogi favorita. Haložani se želijo predstaviti v čim boljši luči, Miran Vuk pa se je odzval tudi na koprske očitke.

"Čakamo, pričakujemo," se je včeraj opoldne nasmejal Miran Vuk, ko smo želeli izvedeti, kakšno je pred gostovanjem pod Kalvarijo stanje duha v Zavrču: "Vemo, da bomo vsem na očeh, tekma bo v televizijskem prenosu, v Ljudskem vrtu hočemo zapustiti čim boljši vtis."

V Halozah nočejo skrivati, da je zanje tekma z Mariborom vedno nekaj posebnega. "Ne, res ni kot vsaka druga. Je prestižna preizkušnja, ki je vedno znova nogometni praznik. Ne glede na prizorišče. Gre za dvoboj prijateljskih klubov, navijači se med seboj dobro razumejo, ni nikakršnih problemov. Kot sem že dejal, želimo odigrati čim bolje. To je osnovni namen, to je bistvo. Zmage nad Mariborom seveda ne moremo napovedovati, lahko pa pristop na najvišji ravni, vsi igralci se bodo gotovo potrudili po najboljših močeh. To bo hkrati lepa priložnost, da spoznamo, ali smo se v preteklosti kaj naučili, ali smo v zadnjem obdobju storili korak naprej. V prvi vrsti pa verjamem, da bodo gledalci videli dobro tekmo, kakovosten nogomet, ob katerem bomo vsi uživali," pravi alfa in omega kluba iz najmanjšega prvoligaškega kraja.

Igralci s premijami za morebitni uspeh ne bodo dodatno motivirani. "Ne, o tem nismo razmišljali. Premija za igralce je, da sploh lahko igrajo proti Mariboru. To ne velja le za našo ekipo. Sicer pa je v današnjem času uspeh pravočasno zagotoviti plače, kaj šele premije."

788-6-vuk miran dw
Drago Wernig - TAKA

Zavrč je v primerjavi z jesenskim delom sezone drugačen. Ne le zaradi številnih novih igralcev, spremenil se je tudi način igranja. "Največji napredek smo storili na področju telesne priprave. Do zdaj nismo imeli kondicijskega trenerja, zdaj ga imamo in svoje delo opravlja zelo dobro. Hočemo igrati hitro, hočemo biti agresivni. Takšna je naša vizija, ki smo jo pred sklenitvijo sodelovanja predstavili tudi trenerju. Sprejel jo je, pripravljen jo je uresničevati v praksi in menim, da so prvi koraki v tej smeri spodbudni. Da bi to dosegli, smo bili prisiljeni spremeniti zasedbo. Mladi lažje sledijo sodobnim nogometnim smernicam, nekateri starejši igralci visokemu ritmu niso bili več kos. Spremenili smo filozofijo in sestavili tekaško sposobno ekipo," je pojasnil Miran Vuk, ki je nadvse zadovoljen tudi z dogajanji ob igrišču: "Organizacijski ustroj kluba smo izboljšali za dve, tri stopnje, kar nas kakopak navdaja z zadovoljstvom."

Zato pa so v Halozah vse prej kot z zadovoljstvom poslušali koprske očitke na račun igralne površine na prenovljenem stadionu, ki roko na srce ni v najboljšem stanju. "S predstavniki Kopra smo v dobrih odnosih, v soboto smo se razšli prijateljsko, toda moram jim sporočiti, da Zavrč pač ni na Primorskem. V našem podnebju se vegetacija začne pozneje kot v toplejših krajih, trava ob nizkih temperaturah preprosto še ni pognala, a smo storili vse, da bi bila površina čim boljše pripravljena. Zavedamo se pomanjkljivosti, vendar prav tako vemo, da bodo pogoji že na naslednji domači preizkušnji z Radomljami spet takšni, kot smo jih bili vsi skupaj navajeni v preteklosti. Vmes bomo že začeli s košnjo, kakovost igrišča bo vnovič na želeni ravni," zagotavlja najvplivnejši mož kluba.

Kanarčki so imeli marsikaj za povedati tudi čez sodnika Mateja Juga. "Mi smo bili oškodovani v petih jesenskih in tudi v prvem spomladanskem krogu, pa zaradi tega nismo zganjali vika in krika. In nismo hodili v sodniške garderobe. Kar zadeva Mateja Juga, je sodil vse, bil je dosleden. Na obeh straneh. Pučko je upravičeno dobil rdeči karton, tudi Šme je Mitrovića zadel v obraz in se mu naslednji dan navsezadnje tudi opravičil. Nočem braniti sodnika, a menim, da škode ni naredil. Mi smo pač bolj nežna ekipa," se je na dogajanja v dvoboju s Koprčani ozrl Miran Vuk.

Članki iz rubrike