sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 10.03.2015 15:05:38

Aćimović: To je popolna neumnost

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Olimpije Milenko Aćimović odgovoril zlobnim jezikom.

"Milenku čestitam, ker njemu ni lahko. On daje obraz za svojo Olimpijo, v kateri ne odloča. Ampak mu čestitam, ker vsak ne bi dal obraza tako kot ga daje on, ker gre vseeno za veličino slovenskega nogometa, igral je v ligi prvakov in da daš obraz in hrbet za klub, v katerem ničesar ne odločaš, ni enostavno. Njemu je najtežje." Besede Zlatka Zahovića po prvem večnem derbiju v letu 2015 so v Ljubljani še kako odmevale. Kako ne bi, med vrsticami je povedal, da so pri Olimpiji vsi - vključno z Milenkom Aćimovićem - več ali manj zgolj marionete v rokah človeka, ki odloča: Izeta Rastoderja


Po nekajdnevnem molku se je Aćimović odzval na očitke, ki tako ali tako ne prihajajo zgolj iz Zahovićevih ust, in odločno zanikal, da ima pri opravljanju funkcije športnega direktorja zmajev zvezane roke. "Tako v prvem kot v slabih devetih mesecih drugega mandata v sodelovanju z glavnim trenerjem sooblikujem igralsko podobo članske ekipe. To, kar nekateri želijo prikazati, da imam zvezane roke pri kadrovanju, je čista neumnost. Posledično seveda tudi odgovarjam za rezultatsko (ne)uspešnost. Brez kančka slabe vesti stojim za vsakim igralcem posebej. Imamo zelo nadarjeno moštvo, ki je sposobno uresničiti začrtane cilje. Čakam le na trenutek, ko bomo kot ekipa 'eksplodirali' in pokazali pravi obraz," je prepričan nekdanji reprezentant Slovenije.

NI RAZLOGA ZA PREPLAH
Aćimović se je v nadaljevanju dotaknil starta v drugi del sezone, ki za Olimpijo ni bil najboljši. Že res, da so zeleno-beli visoko premagali Radomlje, toda vtis, ki so ga pustili na tekmah z Mariborom in Rudarja, je bil vse prej kot vrhunski. "Vsi se zavedamo, da smo bili zmožni osvojiti še kakšno točko več. Proti Mariboru je zatajila zbranost v zaključku akcij, medtem ko smo na zadnji tekmi z Rudarjem pokazali premalo za kaj več kot le točko. Vsi skupaj se zavedamo lastnih napak in prepričan sem, da bo že na naslednjem obračunu z Gorico precej bolje," trdi Aćimović, ki vztraja pri pred časom začrtanemu cilju – torej preboju v Evropo.

"Naš glavni cilj ostaja uvrstitev na mesta, ki nas peljejo v evropska tekmovanja. Ob tej priložnosti bi želel poudariti, da imamo dovolj kakovostno moštvo, ki je zmožno začrtane cilje tudi izpolniti. S pomočjo strokovnega vodstva sem v zimskem prestopnem roku dodobra prečesal tržišče, ki ni ponujalo vrhunskih rešitev. To ne pomeni, da je trenutni igralski kader slab. Kje pa, razpolagamo z vsaj štirimi reprezentanti v mlajši članski izbrani vrsti in peterico izjemno izkušenih posameznikov, ki so v svoji karieri doživeli in preživeli marsikaj. Potemtakem je logično pričakovati dobre rezultate. Ni razloga za preplah, saj verjamem v moštvo, ki sem ga selekcioniral v zadnjih osmih mesecih in pol," je za uradno spletno stran Olimpije dodal 38-letni Aćimović.

Članki iz rubrike