evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jaka Kozmelj
Jaka Kozmelj
0 10.03.2015 12:13:37

Vrhovec: Bledi in brez energije

Drago Wernig - TAKA
Celjani so v soboto končali 224 dni dolg niz neporaženosti, grofje so na štajerskem derbiju morali priznati premoč prvakom iz Maribora.

V ekipi iz knežjega mesta sta kljub porazu nase opozorila nogometaša, ki to počneta že celotno sezono – Benjamin Verbič in Blaž Vrhovec.

Nobenega dvoma ni, da so Celjani pozimi opravili veliko delo, ko so v klubu uspeli zadržati Verbiča in Vrhovca. Če nekoliko pretiravamo, lahko zapišemo, da je to dejanje celo večja okrepitev za moštvo, ki ga vodi Simon Rožman, kot so vsi prišleki v zimskem prestopnem roku. Soditi o tem je vendarle še nekoliko prezgodaj in nedvomno vsem novim obrazom v Celju dovoljujemo, da nas demantirajo in s svojimi predstavami še zasenčijo omenjena nogometaša.

V soboto pa sta bila Verbič in Vrhovec vendarle za odtenek ali dva boljša od soigralcev, njuna predstava si vsekakor zasluži pozitivno oceno, čeprav gostitelji niso osvojili točk. "Za nami je težka tekma. Padli smo pod vpliv Mariborčanov, igrali smo tako, kot so oni želeli. Zelo težko je bilo ujeti želeni ritem, bilo je veliko prekrškov in dolgih žog, zaustavljanja igre. To nam ni ustrezalo, povrhu je škoda, da nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli v prvem polčasu," je po tekmi povedal kapetan Blaž Vrhovec, ki ne vidi razloga, zakaj ne bi grofje kmalu spet začeli nizati dobrih rezultatov: "Tekma z Mariborom je že pozabljena, pred nami je dvoboj na Bonifiki. Na Koprčane se bomo dobro pripravili in upamo, da začnemo nov niz." 


Celjani bi se morali na Obalo odpraviti v prvem pomladanskem krogu, a so bili tekmo zaradi bolezni v ekipi prisiljeni prestaviti. "Igralci so bili bledi, brez energije, nekateri so izgubili nekaj kilogramov. Ni bilo tako nedolžno. Nekaterim je pobralo precej moči, ampak to za poraz z vijoličastimi ne sme biti alibi," je stanje opisal Vrhovec.

Triindvajsetletni nogometaš, ki se najbolj znajde na položaju zadnjega veznega igralca, se kakopak zaveda, proti kako kakovostnemu moštvu so Celjani igrali v soboto: "Proti Mariboru je zelo težko igrati, sploh proti napadalcema, kakršna sta Mendy in Tavares, ki sta izjemno dobra v dvobojih. Dobila sta veliko zračnih obračunov, težava pa je bila v tem, da jaz in Miškić nisva uspela pobirati teh odbitih žog."

Simon Rožman lahko v pomladanskem delu sezone računa na pet novih nogometašev, ki prihajajo iz petih različnih držav. Japonec Yuto Kubo, Hrvat Ivan Lendrić, Španec Ramon Soria, Čeh Jiri Jeslinek in Romun Florin Burcea so dopolnili nacionalno pestro zasedbo, v celjskem prvoligašu imajo trenutno na razpolago nogometaše iz kar devetih različnih držav.

Tako pisane druščine v mestu ob Savinji še ni bilo, gotovo se bodo pojavile tudi težav v komunikaciji med trenerjem in igralci. "Nekateri govorijo angleško dobro, nekateri malce slabše. S tistimi, ki jezik obvladajo, je komunikacija popolnoma normalna. Fantje, ki so z nami nekoliko dlje časa, so že osvojili filozofijo kluba in mislim, da bo delo naprej potekalo brez zapletov," je pojasnil Vrhovec, ki ga torej že jutri čaka lov na nove tri točke, ki bi Celjane popeljale bliže k želenemu cilju sezone – evropski jeseni.

Članki iz rubrike