Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

ro
ro
0 10.03.2015 10:30:30

Handanović: Da bi se sprostili? Nikakor ne!

Drago Wernig - TAKA
Tri tekme, tri zmage. Takšen je spomladanski izkupiček vijoličastih, s katerim so se zavihteli na vrh lestvice, kjer nameravajo vztrajati vse do konca prvenstva, a se hkrati zavedajo, da je pred njimi še ogromno dela.

Derbiji kot po pravilu "izpraznijo" igralce, naslednja preizkušnja je vedno zahtevna. Še zlasti če je na sporedu le tri dni pozneje, toda vijoličasti so se v Areni Petrol znali primerno odzvati. Bili so organizirani in taktično disciplinirani, gostiteljem niso ponudili veliko, tekmo pa je prelomil obenem tudi najlepši trenutek. Jean-Philippe Mendy je s projektilom s skoraj tridesetih metrov očistil pajčevino v levem zgornjem kotu celjskih vrat pred severno tribuno. Česa podobnega ne vidimo ravno pogosto.

"Priznam, da takšnega zadetka še nisem dosegel. Nisem še zatresel mreže s takšne razdalje. Lahko rečem, da je bil ta gol najlepše darilo za rojstni dan, ki sem ga praznoval med tednom. Odkar sem v Sloveniji, mi je ta gol najbolj pri srcu. Seveda ob tistem, ki sem ga jeseni zabil Olimpiji," je z zadovoljstvom v glasu pripovedoval francoski napadalec.

867-10-maribor dw
Drago Wernig - TAKA
"Iz obeh jesenskih porazov smo se marsikaj naučili, tokrat nismo ničesar prepustili naključju. Odigrali smo na visoki ravni. Že proti Olimpiji smo pokazali pravšnjo mero zrelosti, tokrat smo vse skupaj ponovili proti mladi in agresivni celjski ekipi. Tekmece smo umirili in jim vsilili svoj način igre, nakar je prišla do izraza še individualna kakovost Mendyja," je bil zadovoljen tudi Jasmin Handanović, ki je mrežo še drugič zapored ohranil nedotaknjeno: "To je za vratarja vedno dobro, a je seveda plod truda celotne ekipe. Ko garamo vsi skupaj, smo nepremagljivi."


Za Mariborčani je idealen prvi teden drugega dela sezone. "Zavedali smo se, kaj nas čaka. Da bo vsaka tekma zahtevna. Zato smo se dobro telesno in psihološko pripravili na nadaljevanje prvenstva. Začelo se je odlično, nič pa še ni odločeno, prvenstvo je dolgo. Boj za prvaka niti približno ni odločen, čakajo nas še številne preizkušnje. Moramo ostati zbrani, osredotočeni vse do konca," opozarja 28-letnik iz Versaillesa, izkušeni čuvaj mreže je pristavil: "Do konca je še veliko tekem. Ne smemo se sprostiti, ampak nadaljevati v takšnem ritmu."

867-10-suler dw
Drago Wernig - TAKA

Galerija

Članki iz rubrike