Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.03.2015 07:55:52

Guberac: Z Jugom imamo problem

Arsen Perić
Koprčani so upali oziroma verjeli, da bodo zmago v primorskem obračunu nadgradili z uspehom v Zavrču, vendar namena niso dosegli. Iz Haloz so se na Obalo vrnili praznih rok in s precejšnjo mero ogorčenja ob prepričanju, da je imel prste vmes tudi sodnik Matej Jug.

"Z njim imamo problem," pravi prvi mož koprskega prvoligaša.

"Vse skupaj traja od zadnje tekme z Mariborom v pretekli sezoni. Priznam, da so po tistem dvoboju na Bonifiki padale tudi težke besede, in ne morem se znebiti občutka, da so od takrat ostale zamere. Ko nam sodi Matej Jug, preprosto ne moremo več zmagati. Vedno znova imamo tudi izključenega igralca, da o številnih rumenih kartonih niti ne govorim, našel bi se tudi kakšen razveljavljen gol. Ne vem, morda so zgolj naključja, toda bojim se, da niso. Če me bo kdo prepričal o nasprotnem, bom svoje besede vzel nazaj in se opravičil. Rad bi videl, da se motim, a kot sem že dejal ... Če bi govorili o tekmi ali dveh, bi rekel, da se pač zgodi, toda vse skupaj se vztrajno ponavlja. Naj si pristojni pogledajo posnetke vseh teh preizkušenj in povedo svoje mnenje," je nadaljeval Ante Guberac in se nato dotaknil sobotnega gostovanja v Zavrču.

"Dobili smo šest rumenih in rdeča kartona. Človek ob tem hočeš nočeš dobi občutek, da smo grobijani, kar seveda nismo."

jug gw
Grega Wernig

Kanarčki menijo, da se je ključni trenutek dvoboja pripetil v osmi minuti nadaljevanja, ko je tolminski delivec pravice pod prho poslal Mateja Pučka, ki je s komolcem udaril Dejana Polića, ki mu je pred tem kar nekaj časa preprečeval nadaljnji prodor z vlečenjem za dres.

867-13-matej pucko ap
Grega Wernig

"Skušal sem se izmakniti nasprotnemu igralcu, se 'iztrgati' od njega . To je bila moja edina želja, nikakor udarjanje. Nisem tak. To je moja prva izključitev v karieri. Še nikoli, niti v mlajših selekcijah, pred soboto nisem dobil rdečega kartona."

MATEJ PUČKO
Prevladuje mnenje, da Matej Jug ni ravnal narobe, ko je Prleku v koprskih vrstah pokazal rdeč karton, domačemu igralcu pa rumenega, vendar rumeno-modri menijo nekoliko drugače. "Drži, da je šel komolec proti nasprotnemu igralcu, toda dejstvo je, da se je želel Pučko v želji po nadaljevanju akcije otresti iz objema tekmeca, ki ga je vseskozi držal za roko in dres. Z rokama ob telesu je to pač nemogoče storiti, tudi sodnik bi po mojem mnenju moral prej prekiniti igro in dosoditi prekršek. Predolgo je čakal, potem pa je bil naš igralec v bistvu kaznovan za to, ker je imel gorečo željo nadaljevati igro. Sploh ne dvomim o tem, da Pučko ni imel namere udariti nasprotnika. Niti po naključju. Če bi bil v dvoboj udeležen kateri od naših izkušenejših mož, bi morda menil drugače in bil tiho, tako pa sem trdno prepričan, da imam prav. Fant je po tekmi v slačilnici jokal. To je gotovo prelomilo dvoboj, z desetimi igralci je bilo upanje o želenem preobratu precej manjše," pravi Ante Guberac.

867-12-pucko gw
Grega Wernig

KROŽIJO ČUDNE ZGODBE
Po porazu v Zavrču Alena Ščulca in njegove varovance že jutri čaka nov izziv. Na sporedu je zaostala tekma s Celjem, ki je ob prestavitvi poskrbela za kar nekaj dvignjenih obrvi, prvi mož Kopra je neposreden: "Moram povedati, da o bolezni celjskih igralcev v nogometnih krogih krožijo posamezne čudne zgodbe. In če hočete, Celjani so zares hitro okrevali. V naši ekipi je Mitja Lotrič zbolel po tekmi v Gorici in ni bilo niti najmanjših možnosti, da bi v Zavrču že lahko igral. V Areni Petrol pa naj bi jih zbolelo osem in v veliki večini so bili na igrišču tako proti Krki kot Mariboru. Res ne vem, kako je to mogoče."
"Celjani so zares hitro okrevali. V naši ekipi je Mitja Lotrič zbolel po tekmi v Gorici in ni bilo niti najmanjših možnosti, da bi v Zavrču že lahko igral. V Areni Petrol pa naj bi jih zbolelo osem in v veliki večini so bili na igrišču tako proti Krki kot Mariboru. Res ne vem, kako je to mogoče."

ANTE GUBERAC

A bolezen vendarle dokazujejo zdravniška potrdila, mar ne? "Ah, dajte no. Saj vsi vemo, da jih je mogoče priskrbeti brez večjih težav. To ni velik problem, ampak to ni fair-play. Vsi imamo na voljo 25 igralcev ter mladinske in kadetske ekipe, zato menim, da tovrstne prestavitve niso potrebne,« je odvrnil predsednik koprskega prvoligaša in v pričakovanju dvoboja s Celjani dodal: »Seveda upam, da bomo osvojili ves izkupiček. Fantje bodo gotovo dali vse od sebe."

Članki iz rubrike