Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 28.01.2015 22:28:00

Vijoličasti k severnim sosedom

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani v četrtek popoldne proti avstrijskemu drugoligašu Kapfenbergu.

Primer Stojanović je zgodovina, sedanjost je naslednja prijateljska tekma vijoličastih. Peta po začetku priprav. Po zmagah proti ZTE-ju, Aluminiju, Dunajvarosu in Hrvatskemu dragovoljcu bodo Ante Šimundža in njegovi varovanci odpotovali k severnim sosedom, v kraju Maria Lankowitz se bodo pomerili z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom, ki je po prvem delu prvenstva na osmem mestu na lestvici, dvoboj se bo začel ob 15.30.

Sicer pa Mariborčani tudi po vrnitvi iz Moravskih Toplic nadaljujejo treninge na naravni travi. Tudi na glavnem igrišču Ljudskega vrta. Marko Šuler, Dare Vršič, Robert Pušaver in Ranko Moravac še vadijo po prilagojenem programu, ostali so v polnem pogonu.


Ante Šimundža o minulih aktivnostih pravi: "Vse smo opravili stoodstotno. Imeli smo odlične pogoje za trening, naša baza v Moravskih Toplicah je zdaj že tako ustaljena, da se tam dobro počutimo. Da ni bilo vse idilično, so poskrbele vmesne bolezni posameznih igralcev. Težave z vročino so nekoliko zmotile ritem. Fantje, ki so se ubadali z boleznijo, so v zaključnem delu že bili z nami, a so seveda zdaj v manjšem zaostanku za glavnino."

Trener je zadovoljen tudi z videnim na dozdajšnjih prijateljskih preizkušnjah. "Fantje se zavedajo, kakšni so naši cilji, naloge. Miselnost je prava, vsi so pokazali visoko taktično kulturo. Prisotnih je nekaj novosti pri postavljanju v fazi obrambe, skušamo vedno kaj dodati v napadu za učinkovitost in uspešno združevati obe fazi igre."

V nedeljo je na vrsti nov premik, vijoličasti odhajajo na osrednji del priprav v Belek. V kakšni zasedbi? "Ekipa, ki jo imamo, je pokazala, da je vredna vse pozornosti. Je izredno kvalitetna, značajsko močna, ambiciozna. Vsak igralec je pomemben, pripravljamo se, da gremo v Turčijo v tej zasedbi. Če se bo kaj spremenilo, pa se bomo znali odzvati," je pojasnil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike