Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2014 10:55:27
Deli članek:

Zaradi zadetka in slavja spletni hit

Grega Wernig

Andraž Šporar je vnovič dokazal, da se razvija v vrhunskega napadalca, gol, ki ga je zabil Mariboru, pa odmeva tudi na tujem.

"Tako gole zabija in slavi slovenski Balotelli," je glavna misel številnih medijev, ki so objavili posnetek Šporarjevega izjemnega voleja s prvega večnega derbija med Mariborom in Olimpijo v novi sezoni. In že dolgo nekaj iz slovenskega prvenstva v tujih medijih ni odmevalo tako kot prav Šporarjev podvig.

Glas o mladem Ljubljančanu se širi po vsej Evropi, gol se je dovolj zanimiv zdel celo Američanom, Angleži niso znali pozabiti omeniti, da je Šporar nekoč razkril, da mu je najbolj pri srcu Liverpool. Da, klub, za katerega igra Mario Balotelli. A Italijan je že nekaj časa v krizi, po prestopu iz Milana se na Otoku še ni znašel. Zato nima veliko razlogov za to, da bi mišice spet napenjal tako, kot jih je v soboto v njegovem slogu Šporar.

Ko govorimo o Šporarju, velja omeniti, da so bili v soboto z njegovo predstavo zadovoljni tudi ogledniki tujih klubov. Teh je bilo v Ljudskem vrtu kar nekaj, po naših informacijah pa je Šporar za zdaj obnorel predvsem klube iz Italije.

Glas o njem se bo verjetno najhitreje širil prav po Apeninskem polotoku; člani serie A že dobro vedo, da je pri nas na delu nemalo nadarjenih nogometašev, za nameček je Šporarjev agent Amir Ružnić. Slednji v Italiji skrbi za kariere nemalo Slovencev, njegovi varovanci so Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Siniša Anđelković, Aljaž Struna, Armin Bačinović, Maks Barišić ... A zdi se, da Ružnić že kar nekaj časa v rokavu ni skrival takšnega aduta, kot je Šporar.