Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.10.2014 21:57:51
Deli članek:

Srebrnič: To so težki trenutki

Nikola Miljković

Nekdanji goriški kapetan znova v vlogi glavnega trenerja.

Le dve zmagi, trije neodločeni izidi in kar sedem porazov. Takšen je izkupiček Goričanov v dozdajšnjem delu prvenstva, uvrstitev na lestvici je temu primerna. Kljub takšnim in drugačnim poletnim težavam v odnosih s Parmo so bila pričakovanja večja, po primorskem obračunu na Bonifiki pa so se v mestu vrtnic (ali v luksuzni provinci?) odločili za spremembo na trenerski klopi. Nekdanji italijanski strokovnjak je prisiljen poiskati nove izzive.

Čeprav je dejstvo, da rezultati niso na želeni ravni, je prevladovalo mnenje, da bodo imeli v Novi Gorici več potrpljenja, toda očitno so ocenili, da je napočil trenutek, ko je preprosto treba ukrepati. In v športu je tako, da najkrajšo ponavadi vedno potegne trener, čeprav o strokovnosti Luigija Apolonija ni dvoma.

Glavno vlogo je torej vnovič prevzel Miran Srebrnič. "Moram reči, da Apollonija kot trenerja nadvse spoštujem, prav tako kot človeka, osebnost, odlično sva sodelovala. Z gotovostjo lahko trdim, da je od sebe dajal ne 100, ampak 200 odstotkov svojih sposobnosti, da bi se zgodba razpletla drugače, žal se ni izšlo. Zgodilo se je, kar se pač je. V nogometu se dogajajo tudi takšne stvari, to so težki trenutki, ampak v klubu sem zaposlen in sprejemam ta izziv. V vsakem poslu, ki ga opravljam, dajem vse od sebe. Maksimalno sem se trudil kot pomočnik, tako bo tudi v vlogi glavnega trenerja. Obračamo nov list, potrebovali bomo veliko pozitivne energije, da bi prišli v želene tirnice. Vsi, ki smo tako ali drugače povezani s klubom, moramo zanj živeti, tudi igralci se morajo zavedati odgovornosti in pokazati vse svoje sposobnosti. Doslej so jih premalo," je dejal legendarni goriški kapetan.

Njega in njegove varovance prva preizkušnja čaka že v sredo v Veržeju, kjer bodo z domačim drugoligašem odigrali zaostalo tekmo drugega kroga Pokala Slovenije.