nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 30.08.2014 18:09:33

Vsakemu po polčas in točka

Nogometaši Celja in ljubljanske Olimpije so se na prvi sobotni tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
Eden bolj pričakovanih dvobojev tega kroga je prinesel kar pravično delitev točk. Celjani, ki so igrali brez poškodovanega Gregorja Bajdeta, že v prvem polčasu pa je moral igrišče zapustiti še en "motor" celjskega napada Benjamin Verbič, je bil konkretnejši v prvem delu igre, Ljubljančani pa so bili boljši v drugem polčasu. A ne eni ne drugi ekipi ni uspelo zatresti mreže, kar pomeni, da je Olimpija po šestih tekmah še neporažena, Celjani pa so po štirih zaporednih zmagah vpisali svoj prvi neodločen izid sezone.

Celjani so bili tisti, ki so bili podjetnejši v uvodnih 20 minutah, dvakrat pa je moral posredovati Aleksander Šeliga. Prvič v 13. minuti, ko je z razdalje sprožil Danijel Miškić, drugič pa v 22. minuti, ko je malce z desne strani kazenskega prostora meril Sunny Omoregie. V 26. in 27. minuti so v všečni predstavi zagrozili tudi Ljubljančani, najprej je žogo po strelu Mirana Burgića pred golov črto izbil Tadej Vidmajer, zatem pa je Filip Valenčič meril mimo vrat.

Celjani so sicer delovali konkretneje, a morali že v 38. minuti opraviti prvo menjavo. Benjamina Verbiča, ki bi še pred koncem prestopnega roka lahko zamenjal sredino in se podal v tujino, je zamenjal povratnik v Celje Anej Lovrečič. Tik pred koncem polčasa je imel Olimpija novo lepo priložnost, strel Andraža Šporarja pa je ukrotil Matic Kotnik.

V drugem polčasu sta najprej obe ekipi nekajkrat nenatančno streljali, v 58. minuti pa je v kazenskem prostoru Celja do žoge prišel Burgić, streljal iz padca, a je bil Kotnik na mestu. Andraž Šporar je v 71. minuti zapravil novo priložnost za zeleno-bele, ki so imeli v drugem polčasu terensko premoč. Ljubljanski napadalec je žogo v dvoboju s Kotnikom malce z desne strani poslal čez gol.

V 84. minuti je s podobnega položaja poskusil še Enis Đurković, toda Kotnik je bil dobro postavljen. Štiri minute zatem je Nik Omladič s prostega strela s 25 metrov prav tako meril premalo natančno, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Pred nogometaši je zdaj dvotedenski premor, Celjani bodo v 8. krogu gostovali v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Zavrč.

Celje - Olimpija 0:0

Celje - Stadion Arena Petrol. 2000 gledalcev. Sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Bensa (Kojsko).
Strelci: -.
CELJE: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Verbič (od 38. Lovrečič), Ahmedi, Sunny, Miškić (od 70. Djermanović), Žitko (od 46. Jakolič), Žurej, Vidmajer.
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Mitrović, Delamea Mlinar, Bajrić, Matić, Božič, Omladič, Valenčič (od 46. Fink), Burgić (od 62. Đurković), Šporar.
Rumeni kartoni: Krajcer; Bajrić, Mitrović.
Rdeči kartoni: -

Galerija

Članki iz rubrike