pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 30.08.2014 08:55:34

Domžale so slovenski Atletico

Grega Wernig
Vodilna ekipa na lestvici gosti udeleženca lige prvakov. Domžale proti Mariboru.
Ob 20.05 se obeta spektakel, kakršnega Kamniška Bistrica že dolgo ni doživela, današnji večer bi moral biti pravšnja reklama slovenskega prvoligaškega prizorišča.

Ne le Maribor, slavi lahko oziroma mora slaviti ves slovenski nogomet. Podvig vijoličastih, ki bodo po petnajstih letih znova zaigrali v ligi prvakov, je za nogomet na sončni strani Alp nekaj izjemnega. "Ljudje še vedno podcenjujejo našo ligo. Ustvaril se je določen stereotip, ki pa ne drži. Na slovenskih zelenicah je veliko zelo dobrih in gledljivih tekem, Maribor pa je dokazal, da smo lahko konkurenčni tudi v Evropi. Res je, da imajo Štajerci najboljšo ekipo v ligi, vendar to še ne pomeni, da smo ostali veliko slabši. Prepričan sem, da bo uvrstitev Maribora v ligo prvakov blagodejno vplivala na celoten slovenski nogomet," pravi Žan Majer, ki se je v mlajših selekcijah preizkusil tudi v vijoličastem dresu.

Danes torej član evropske smetane prihaja v Domžale. "Mariboru čestitam za uvrstitev v ligo prvakov. Upam, da je slavje pustilo določene posledice na njihovi ekipi, vendar se na to seveda ne gre zanašati. Zagotovo je pred nami najtežja preizkušnja do zdaj. Nasprotnik je serijski prvak, ki je letos še nadgradil svoje evropske uspehe. Upam, da bomo znova na najvišji ravni, zagotovo pa bomo dali vse od sebe. Če bomo pokazali enak pristop kot na prejšnjih tekmah, se nimamo česa bati. Ob tej priložnosti bi na tekmo povabil vse naše navijače, saj bomo podporo s tribun krvavo potrebovali. Upam, da se bo tekma razpletla po naših željah,« je še povedal štajerski vezist v domžalskem prvoligašu.

Domžalčani so na vrhu lestvice s stoodstotnim izkupičkom brez prejetega gola, ozračje v ekipi je temu primerno. "Zagotovo nam je zaradi odličnega začetka sezone na treningih precej lažje. Veliko je smeha, igralci se zelo dobro razumemo, vzdušje je zelo sproščeno. Kljub temu pri delu ostajamo resni in se nikakor nismo zadovoljili z doseženim. Na vsakem treningu se vsi po vrsti trudimo po najboljših močeh, tako mora ostati, najpomembnejše pa je, da dihamo kot eno," je povedal Rudi Požeg Vancaš.

MORAMO DELATI ŠE VEČ

Kakšno je po dnevih slavja stanje med vijoličastimi? "Takšno, kot smo si ga želeli. Dosegli smo ogromen uspeh, toda nikakor se ne smemo ustaviti, ampak moramo delati naprej. Še več delati,« odgovarja Ante Šimundža, ki se kakopak zelo dobro zaveda pomena nocojšnje preizkušnje.

Njegovi varovanci morajo znova aktivirati "stikalo" za preklop: "Verjamem oziroma sem o tem prepričan, da so sposobni misli znova preusmeriti na domače prizorišče. V zadnjih letih so se tega že navadili in nadvse dobro vedo, kakšne so njihove obveznosti. Vsi skupaj bomo storili vse, da bi bila podoba ekipe takšna, kot mora biti. Videno na treningih je spodbuden kazalec."

Domžalčani na tekmece gledajo z vrha. "Imajo izjemen niz rezultatov, šest zmag brez prejetega gola je velik dosežek. Očitno so na pravi poti, z dobrimi rezultati si krepijo tudi samozavest, toda vse to naših namenov pač ne spreminja. Z vsem spoštovanjem do Domžal nas zanima pozitiven rezultat. Tako je vedno in povsod," je povedal Ante Šimundža.

V pričakovanju derbija je zelo zanimivo razmišljanje Zlatka Zahovića. "Igramo proti slovenskemu Atleticu. Gre za ekipo, ki zagovarja zelo podoben slog igre kot aktualni španski prvaki. Vesel sem zaradi Luke Elsnerja, ki mu uspeva odlično delo, na igrišču je opazna trenerjeva 'roka'. Popolnoma jasno je, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, na kateri bomo morali biti za želeni dosežek na takšni ravni, kot smo bili na Celtic Parku. Niti za centimeter slabši," pravi športni direktor vijoličastih, ki ne dvomi o tem, da bo ekipa primerno pripravljena.

Tudi miselno, kar po vseh dogodkih v zadnjih dneh ne bo tako lahko, kot se morda zdi. "Verjamem, da so še naprej osredotočeni na svoje naloge. So dovolj izkušeni in zreli, da dobro vedo, da brez prvenstvene lovorike ni kvalifikacij za ligo prvakov."

Članki iz rubrike