Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2014 14:32:21
Deli članek:

Djermanović do konca jeseni za Celje

Arsen Perić

Nogometaš ljubljanske Olimpije Dejan Djermanović bo jesenski del državnega prvenstva preživel v celjskem dresu. Tam bo igral kot posojen igralec.

Šestindvajsetletni napadalec, ki je v dresu ljubljanske Olimpije na 27 tekmah dosegel sedem golov, bo imel pravico do nastopa že na sobotni tekmi proti Mariboru.

Ljubljančan je kariero začel pri mlajših kategorijah ljubljanskega prvoligaša, nato pa se leta 2005 preselil k Svobodi. Djermanović se je preizkusil tudi v tujini, pot gaje preko avstrijskega nižjeligašaMSC Magdalen, vodila do španskega tretjeligaša Ordenesa. V sezoni 2009/10 je nastopal v dresu sarajevske Slavije, od koder se je nato ob koncu sezone vrnil v Slovenijo, kjer je oblekel dres Krškega. Dokončno se je uveljvil pri velenjskemu Rudarju, za katerega je v prvem delu sezone 2010/11 na 18 obračunih dosegel osem zadetkov. Njegove dobre predstave niso ostale neopažene, tako je že ob zimskem prestopnem roku sprejel ponudbo bolgarskega Litexa. V dresu enega boljših bolgarskih klubov je odigral 21 tekem, v tem času pa je petkrat tudi zatresel mrežo nasprotnikov.