Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
26.10.2024 09:48:59
Deli članek:

Nocoj se bo ustavil čas, na vrsti je prvi el clasico sezone Plus

Profimedia

Evropski nogomet se je (vsaj) za teden dni vrnil v neke druge čase. V čase absolutne španske nadvlade, v čase, ko nič drugega ni bilo niti primerljivo z razsežnostmi madridsko-barcelonskega rivalstva. Drži, da na vrhu lestvice lige prvakov zaenkrat kraljujejo Angleži, a sta bila v središču pozornosti velikana z zahoda Evrope. V torek se je v Madridu potopila barka dortmundske Borussie, v sredo je v Barceloni padel münchenski Bayern. Sobota obeta el clasico, kakršnega že dolgo ni bilo. Tako na kolektivni kot na individualni ravni.

V soboto el clasico, v ponedeljek zlata žoga

Žogo, ki jo je kot avtor hat-tricka odnesel domov po obračunu z Borussio, bo po prepričanju vseh v španski prestolnici nasledila približno sedem kilogramov težka krogla iz zlata. Najprestižnejše individualno priznanje v svetu nogometa se sicer podeljuje na podlagi dosežkov minule sezone, a osvežitev spomina tik pred zdajci ne more škoditi. Delnice brazilskega zvezdnika v napadu Reala so visoko kotirale že prej, zdaj so v Madridu prepričani, da dvomov ni več. V ponedeljek bo Vinicius Junior na odru pariškega Theatre du Chatelet okronan za najboljšega nogometaša na svetu.

Real M. - Barcelona (Santiago Bernabeu, sobota, 21.00)

Niti največji, najodmevnejši prestop ni spremenil ničesar. Niti Kylian Mbappe v dresu kraljevega kluba (zaenkrat) ni uspel zasenčiti pogosto kontroverznega, pogosto vse prej kot simpatičnega, brez trohice dvoma pa tudi izjemnega nogometaša. Santiago Bernabeu je bil v torek priča novemu čarobnemu večeru evropskega nogometa na najvišji ravni. Da je nedoumljivo in nepojmljivo za kraljevi klub v ligi prvakov postalo del vsakdana, smo že ugotovili. Vinicius je v zadnjem času poosebljenje te nedoumljivosti, poosebljenje večerov, ki se jih ne da zares pojasniti.