Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.10.2024 23:43:16
Deli članek:

Atleticu le točka s Sociedadom

Profimedia

Nogometaši Barcelone so v tekmi 9. kroga španske lige dosegli osmo zmago in na lestvici spet vodijo za tri točke. Danes so premagali Alaves s 3:0. Atletico Jana Oblaka pa je v zadnji tekmi kroga igral neodločeno 1:1 z Realom Sociedadom.

Katalonci so z osmo zmago zdaj na vrhu lestvice spet tri točke oddaljeni od večnih tekmecev iz Madrida. Za vse tri gole blaugrane je poskrbel poljski zvezdnik Robert Lewandowski, ki je že v prvem polčasu dosegel "hat trick". Zdaj je že pri desetih zadetkih v sezoni. Domači so sicer zadeli v sodnikovem dodatku prvega dela, a gol Tonija Martineza ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Atletico je v večerni zadnji tekmi kroga igral neodločeno s Sociedadom. Začetek je bil za madridsko ekipo odličen, saj je Antoine Griezmann že v prvi minuti lepo zaposlil Juliana Alvareza, ta pa je zadel za hitro vodstvo.

Pozneje kljub terenski premoči Atletico ni več zadel, lepo priložnost pa je imel za domače tudi Igor Zubeldia, a je njegov poskus v 13. minuti Oblak ubranil.

Sociedad je bil v drugem delu bolj enakovreden, a se je zdelo, da bo Atletico zadržal minimalno prednost. Nato pa je v 85. minuti po izgubljeni žogi Madridčanov do nje prišel Luka Sučić in z volejem z 20 metrov prek ne najbolje postavljenega Oblaka zadel za 1:1. V finišu so bili domači odločnejši in aktivnejši, vendar je ostalo pri delitvi točk.

V seviljskem mestnem derbiju je Sevilla premagala Betis z 1:0, junak rdeče-belih je bil Dodi Lukebakio, ki je v 50. minuti zadel z bele točke. Sevilla je tako z 12 točkami na lestvici ujela današnje nasprotnike.

Na lestvici je na vrhu Barcelona s 24 točkami, Real Madrid, ki je v soboto premagal Villarreal z 2:0, pa na drugem mestu 21. tretji je Atletico s 17, kolikor jih ima tudi Villarreal na četrtem mestu.