Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.10.2024 20:52:00
Deli članek:

Bayern proti Eintrachtu zapravil zmago, na vrhu zdaj izenačen z Leipzigom

Profimedia

Nogometaši Bayerna in Leipziga so po 6. krogu nemške lige izenačeni na vrhu lestvice s po 14 točkami. Leipzig Benjamina Šeška je danes premagal Heidenheim z 1:0, Bayern pa je v večerni tekmi zapravil vodstvo v Frankfurtu in na koncu iztržil le točko za 3:3.

Šeško je za saško ekipo igral do 76. minute, slovenski napadalec pa se na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom ni vpisal med strelce. Njegova ekipa pa je po borbeni predstavi le strla Heidenheim. Stari znanec ljubljanske Olimpije iz konferenčne lige se je še enkrat predstavil kot trdna in čvrsta ekipa, je pa vendarle klonil v 59. minuti, ko je bil natančen Lois Openda.

Ob koncu dvoboja so bili domači celo boljši in nevarnejši, a je Leipzig zdržal do konca, nekajkrat se je izkazal tudi vratar Peter Gulacsi.

S četrto zmago v sezoni je Leipzig zdaj pri 14 točkah in po večerni tekmi Bayerna točkovno poravnan z Bavarci na vrhu. Bayern je ob Leipzigu še edina neporažena ekipa v ligi, a danes je zapravil tri točke.

Potem ko je Bavarce v vodstvo popeljal Minjae Kim, so domači povedli z zadetkoma Omarja Marmousha in Huga Ekitikeja; a že v 38. minuti je bil izid spet izenačen, strelec pa Dayot Upamecano.

V drugem delu je povedel Bayern z golom Michaela Olisa v 53. minuti. Ko pa je že kazalo, da bo Eintracht izgubil, je v sodnikovem dodatku po napaki tekmecev izvedel protinapad, Marmoush pa ga je končal z drugim golom na tekmi.