Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.10.2024 20:44:36
Deli članek:

Tako (različno) sta se po derbiju odzvala Albert Riera in Ante Šimundža

Grega Wernig

Španec zadovoljen s podobo ekipe, domači trener obžaluje, da se celjska mreža v uvodnih 15 minutah ni zatresla večkrat.

Celjani so v dramatičnem štajerskem derbiju osvojili Ljudski vrt in osvojili izjemno pomembne točke, uspeh bo blagodejno vplival tudi na samozavest aktualnih prvakov. "Ekipa je bila tako napadalno, kot obrambno dobro pripravljena. Vseskozi smo verjeli v svojo idejo in si jo prizadevali uresničevati. Uvod v dvoboj je bil resda slabši in ko so tekmeci začeli verjeti, da lahko, smo se znašli v težavah. Ampak v večjem delu dvoboja smo imeli nadzor. Ne glede na rdeči karton. Igralcem vseskozi polagam na dušo, da bodo goli in rezultati prišli ter da morajo biti bolj osredotočeni na to, da napredujemo kot ekipa. Bilo je težko. Ne glede na številčno prednost, ko so se tekmeci postavili v obrambni blok. Ko je tako, moraš imeti posebni trenutek, predvsem pa dovolj potrpljenja, da dosežeš namen. Zadovoljen sem s tem, kako smo igrali. Če bomo nadaljevali na takšen način, bomo na koncu lahko na vrhu, zaslužili smo si zmago. Oktobrske in novembrske tekme so seveda pomembne, a ne tako, kot tiste v zaključku sezone, ko se odloča o naslovu prvaka," je po zmagi razmišljal Albert Riera.

Vijoličasti obžalovali predvsem dejstvo, da silovitega uvoda po zgodnjem vodstvu niso unovčili v zadostni meri. "Ko pogledamo vse skupaj, smo premagali sami sebe. Kljub temu, da je Celje odigralo dobro tekmo. V uvodnih 15, 20 minutah bi si lahko zagotovili dosti večjo prednost, po drugi strani pa moramo biti bolj pametni pri prejemanju rumenih kartonov. Sodniku ne smemo dati možnosti, da nas kaznuje, v tem se moramo izboljšati," je uvodoma povedal Ante Šimundža.

Pred zadnjo tretjino spopada je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča Jan Repas. Izkušeni vezist ni ravnal preudarno, na prelahek način si je prislužil drugo rumeno opozorilo. "Se zgodi, mene skrbi prvi karton. Tega, kako je sodnik videl vse skupaj, ne bom komentiral, občutek za igro je nekaj drugega. A če je pravilo takšno, pač je. V tistem trenutku smo imeli pripravljene menjave, da bi dvignili ritem in kakovostno raven igre. Predvsem s hitrostjo in nekaj več izkušnjami, toda po izključitvi je to padlo v vodo. Dobro smo se držali, a smo nato dobili gol iz 'naše žoge'," je pred kamerami Sportkluba še povedal mariborski strateg.