Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2024 22:58:06
Deli članek:

Ante Šimundža odločno o divjanju navijačev Maribora: To so stvari, ki ne ...

alesfevzer.com

Po koncu štajerskega derbija je prišlo do velikega navijaškega incidenta.

Po porazu Maribora na derbiju s Celjem (1:2) so Viole preskočile ograjo na vzhodni tribuni (južna tribuna je bila zaradi kazni zaprta, zato so se, kot že nič kolikokrat poprej, Viole zgolj premaknile nekaj metrov stran) in stekle proti Grofom. Prišlo je do incidenta, ki se je potem nadaljeval tudi izven stadiona. 

Po tekmi smo za komentar o dogajanju povprašali trenerja vijoličastih Anteja Šimundžo. "Po pravici povedano, zgodilo se je zelo hitro, zelo težko bi jaz to komentiral. Potem sem zapustil zelenico, upam, da se je vse skupaj končalo mirno," je najprej dejal mariborski strateg. Ko smo vprašanje, ali bo morda kakšno uradno izjavo posredoval klub, naslovili na piarovca šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov Stipeta Jerića, je bil odgovor pričakovan: "Prehitro, da bi lahko komentirali. Zdaj je novinarska konferenca o tekmi. Nismo še naredili analize." 

Je pa potem Šimundža dobil še vprašanje, ali obžaluje nemile scene. "Seveda, tega si nihče ne želi. To so stvari, ki ne sodijo na nogometna igrišča. Nogometna igrišča so za to, da se na njih igra nogomet. Navijači so zato tukaj, da navijajo in vzpodbujajo svoje ekipe. In to vsekakor ne sodi na nogometna igrišča," je še povedal Šimundža. 

alesfevzer.com