Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.09.2024 20:39:33
Deli članek:

Liverpool z zmago na vrh

Profimedia

Nogometaši Liverpoola so v šestem krogu angleškega prvenstva v gosteh premagali Wolverhampton z 2:1 in se posledično prebili na vrh razpredelnice, kjer imajo točko več od Manchester Cityja in Arsenala.

Varovanci Arneja Slota so v Londonu pri volkovih prevladovali, a vse do konca prvega polčasa čakali na vodstvo. Zanj je poskrbel Ibrahima Konate v drugi minuti sodnikovega dodatka.
V nadaljevanju so domači v 56. minuti izenačili, potem ko je zadel Rayan Ait-Nouri. Takoj zatem pa so gosti prišli do enajstmetrovke, ki jo je v 61. minuti zanesljivo izkoristil Mohamed Salah.
Liverpool ima na vrhu lestvice 15 točk, sledita Manchester City in Arsenal s po 14 točkami. City je v tem krogu remiziral v gosteh proti Newcastlu (1:1), Arsenal pa je ob koncu domače tekme strl odpor Leicestra in slavil s 4:2.
Na četrtem mestu je s 13 točkami Chelsea, ki je po zaslugi štirih golov Cola Palmerja premagal Brighton s 4:2.
V nedeljo bo imela Aston Villa priložnost, da se točkovno izenači z Liverpoolom. Moštvo iz Birminghama bo gostovalo pri Ipswichu. Kasneje bo še tekma Manchester United - Tottenham. V ponedeljek bosta krog sklenila Bournemouth in Southampton.
Danes je Everton doma z 2:1 ugnal Crystal Palace, Fulham je bil z 1:0 v gosteh boljši od Nottingham Foresta, Brentford in West Ham pa sta se razšla brez zmagovalca z 1:1.