Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.09.2024 18:39:57
Deli članek:

Drama v Londonu, Arsenal v izdihljajih dvoboja do zmage

Profimedia

Šesti krog premier lige.

Nogometaši Manchester Cityja so v 6. krogu angleškega prvenstva remizirali z Newcastlom (1:1). Z osvojeno točko so sicer ostali na prvem mestu, a jih je na vrhu ujel Arsenal, ki je do zmage s 4:2 proti Leicestru prišel z zvrhano mero sreče globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa.

Meščani, ki bodo celotno sezono igrali brez Rodrija, enega od svojih ključnih nogometašev, so v prvem polčasu povedli. V 35. minuti je bil namreč natančen Joško Gvardiol, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in z desnico zadel mimo nemočnega Nicka Popa. Toda Newcastle je v drugem polčasu v 57. minuti prišel do enajstmetrovke, potem ko je Anthony Gordon izkoristil vrzel v obrambi Cityja, nato pa ga je zrušil vratar Ederson. Gordon je nato sam prevzel odgovornost in premagal brazilskega vratarja. Do konca dvoboja se izid ni spremenil, v sodnikovem dodatku drugega polčasa pa je poskus Bernarda Silve z volejem iz obrata odlično ustavil Pope.

Topničarji so bili na dobri poti do nove zmage, potem ko sta v prvem polčasu zadela Gabriel Martinelli v 20. ter Leandro Trossard v 45. minuti. Toda gosti so na krilih Jamesa Justina izenačili, potem ko je bil omenjeni branilec natančen z zvrhano mero sreče v 47. ter v 63. minuti, ko je sijajno zadel z volejem.

Ko se je že zdelo, da bo prišlo do delitve točk, je londonski velikan vnovič udaril po prekinitvi. Tokrat je z veliko sreče po strelu Trossarda žoga mimo številnih nog našla pot v mrežo za pomembne tri točke. Piko na i je v deseti minuti dodatka postavil Kai Havertz po pregledu situacije v sobi za Var.

City in Arsenal imata na lestvici točko naskoka pred Chelseajem. Ta ima po štirih zadetkih Cola Palmerja ob zmagi proti Brightonu (4:2) točko več od Liverpoola in Aston Ville, ki do konca kroga lahko skočita na vrh razpredelnice.
Chelsea se je doma hitro znašel v zaostanku, potem ko je v sedmi minuti zadel novinec v dresu Brightona Georginio Rutter. Toda odgovor modrih je bil silovit. Blestel je Palmer, ki je v prvem polčasu dosegel vse štiri gole. Natančen je bil v 21., 28. (11 m), 31. in 41. minuti. Vmes je na 3:2 znižal Carlos Baleba. V drugem polčasu golov ni bilo, so pa domačim zaradi prepovedanega položaja razveljavili peti zadetek.

Na preostalih tekmah je Everton z 2:1 ugnal Crystal Palace, Fulham je v gosteh z 1:0 premagal Nottingham Forest in jim prizadejal prvi poraz v sezoni, Brentford in West Ham pa sta se razšla brez zmagovalca z 1:1.