Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu/STA
nu/STA
14.09.2024 19:24:22
Deli članek:

Velikanski šok za navijače Liverpoola, Haaland medtem podrl neverjeten rekord

Profimedia

Nogometaši Manchester Cityja, branilci naslova angleškega prvaka, bodo po četrtem krogu angleške lige ostali edini s stoodstotnim izkupičkom. Tokrat so z novima goloma Erlinga Haalanda z 2:1 doma premagali Brentford, Liverpool, ki je imel po treh krogi prav tako tri zmage, pa je na domačem igrišču z 0:1 izgubil proti Nottingham Forestu.

City se je proti Brentfordu po golu Yoaneja Wisse že v 22. sekundi šokantno znašel v zaostanku, za preobrat pa potreboval le 31 minut. Zanj je poskrbel norveški zvezdnik Haaland, ki je dosegel oba gola, zadel pa tudi vratnico, ki mu je preprečila, da bi postal prvi igralec v angleški ligi s hat-trickom na treh zaporednih tekmah premier lige. Za norveškega napadalca je bil to že 99. gol v dresu Cityja in deveti v sezoni. Brentford je bil sicer zadnja ekipa, ki je sinje-modre premaga na njihovem Etihadu, to jim je uspelo novembra 2022.

Erling Haaland se je tako v uvodnih štirih krogih premier lige podpisal že pod devet zadetkov. S tem je izboljšal dosežek Wayna Rooneyja, ki je sezono 2011/12 odprl z osmimi zadetki na prvih štirih tekmah. V tisti sezoni je zvezdnik Uniteda dosegel 27 zadetkov; Haaland je torej že zdaj na tretjini tega izkupička.


Presenetljivo pa je brez točk ostal Liverpool, premagal ga je Nottingham Forest, ki je na gostovanju na Anfieldu zmagal prvič po 55 letih. Domači so sicer bili več pri žogi, napadali, a gosti so imeli v protinapadih predvsem v drugem polčasu celo več lepih priložnosti. Eno je v 72. minuti izkoristil Callum Hudson-Odoi, to mu je uspelo z natančnim strelom z 20 metrov, žoga se je od vratnice odbila v mrežo.

Profimedia


Spet je v nekoliko bolj mirnih vodah Manchester United, ki je z 3:0 zmagal na gostovanju pri Southamptonu. A spet so imeli nekaj težav, prebudila jih je šele ubranjena enajstmetrovka njihovega vratarja Andreja Onane, ki je bil v 33. minuti uspešnejši od izvajalca najstrožje kazni Cameron Archerja. Kazen je sledila takoj, že nekaj minut zatem je Matthijs de Ligt izkoristil natančen predložek Bruna Fernandesa in z glavo poslal žogo na pravo mesto. Še v prvem polčasu je vodstvo povišal Marcus Rashford, končni izid pa je v sodnikovem dodatku drugega dela po lepi akciji postavil Alejandro Garnacho.

Povratnik v ligo Leicester je bil blizu zmage v Londonu pri Crystal Palaceu. Vodil je do druge minute sodnikovega dodatka, ko je z enajstmetrovke na 2:2 izenačil Jean-Philippe Mateta. Brez zmagovalca sta se razšla tudi Fulham in West Ham, gosti so prek Dannyja Ingsa izenačili v peti minuti dodatka. Na tekmi med Brightonom in Ipswichem ni bilo golov.