Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.09.2024 08:56:46
Deli članek:

Uradno: Nekdanji slovenski reprezentant se poslavlja od bogate kariere, uresničil je svoje sanje

Profimedia

Pri 35 letih Rajko Rotman zaključuje kariero profesionalnega nogometaša. Zbral je 14 nastopov za člansko izbrano vrsto Slovenije, zadnjih 10 sezon pa je preživel v Rusiji.

Pisal se je junij 2014, ko se je nogometni svet pripravljal na začetek svetovnega prvenstva v Braziliji. Slovenija je po nastopu na mundialu v Južni Afriki leta 2010 še drugič zapovrstjo ostala brez velikega tekmovanja.

Slovenska izbrana vrsta je v tistem poletju kljub temu odigrala dve prestižni prijateljski tekmi; najprej je četa Srečka Katanca gostovala v Montevideu, Urugvaj je bil boljši z 2:0, dva dni zatem je bila z enakim rezultatom na La Plati boljša še Argentina, kasnejša finalistka svetovnega prvenstva na čelu z Lionelom Messijem.

Obe tekmi je kot debitant v reprezentančnem dresu v celoti odigral tudi Rajko Rotman, v Mariboru rojeni nogometaš, ki je ravno v tistih dneh čakal na pomemben prestop tudi na klubski sceni. Po dobrih treh letih igranja za velenjski Rudar (pred tem je igral še za Aluminij, nogometno šolo je obiskoval v Ljudskem vrtu) se je odpravil v Turčijo in v Istanbulu okrepil vrste Basaksehirja.

Profimedia

104 nastopi v turški prvi ligi

To je bil začetek dolge turške avanture; Rotman se je na tamkajšnjih zelenicah povsem udomačil, poleg Basaksehirja je igral še za Kayserispor, Göztepe, Akhisarspor, Tuzlaspor in nazadnje Sakaryaspor.

Pri slednjemu se je po koncu minule sezone iztekla pogodba, ostal je brez delodajalca, zdaj pa je preko družbenih omrežij sporočil, da se s tem njegova kariera tudi zaključuje.

"Zgodba vsakega nogometaša se enkrat konča in končala se je tudi moja. Ponosno lahko rečem, da sem izpolnil svoje otroške sanje, ko sem oblekel dres slovenske reprezentance in v tujini zaigral na najvišji ravni. Potrebnega je bilo veliko žrtvovanja, trdega dela in na vse to sem zelo ponosen. Rad bi se zahvalil vsem slovenskim klubom, trenerjem in soigralcem, pa tudi vsem turškim klubom, tamkajšnjim trenerjem in soigralcem. Hvala družini, moji ženi za vso podporo, ki so mi jo nudili skozi kariero. Ne smem pozabiti na mojega agenta Denisa Selimovića in njegovega partnerja Alpayo Canhoroza, hvala za vse, kar sta naredila zame," je na Instagramu zapisal Rotman.