Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2024 10:53:21
Deli članek:

Noro, kakšen kaos v Hajduku pred največjim hrvaškim derbijem: tega tamkajšnji mediji ne pomnijo

Profimedia

Ta konec tedna bo na sporedu vroči derbi med Dinamom in Hajdukom.

Največji hrvaški derbi med Dinamom in Hajdukom bo odigran že v petek ob 20. uri na zagrebškem stadionu Maksimir, v Splitu pa te dni vlada velik kaos. Če je pred začetkom sezone kazalo, da s prihodom Ivana Rakitića in Ivana Perišića ter trenerja Gennara Gattusa kazalo na to, da bodo Dalmatinci z naskokom največji favoriti hrvaške lige, pa zdaj v klubu vlada pravi kaos.

Perišić je zelo hitro po prihodu že aktiviral klavzulo in odšel iz kluba, odstopil je tudi športni direktor Nikola Kalinić. Ta je na novinarski konferenci razkril nemalo podrobnosti vse prej kot zdrave sredine: "Trener že dlje časa ne govori s predsednikom, ker mu je ta obljubil štiri okrepitve. Jaz sem izpadel kot žrtveno jagnje, miši pa so se skrile v luknje," je bil neposreden Kalinić, ki mu ni bilo všeč, kako ljudje vodijo klub.

Da bi bil kaos še večji, so dan pred derbijem z Dinamom odpovedali novinarsko konferenco, na kateri bi moral biti prisoten prvi trener. S Poljuda so sporočili, da so se za to potezo odločili, ker ekipa potrebuje mir. No, hrvaški mediji so zapisali, da česa takšnega pred največjimi tekmami ne pomnijo.