Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.08.2024 20:21:27
Deli članek:

Mbappe od PSG terja neizplačanih 55 milijonov evrov

Profimedia

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe, ki je letos iz francoske lige prestopil v špansko, je še vedno v sporu s svojimi prejšnjimi delodajalci iz Paris Saint-Germaina. Igralec Real Madrida neuspešno zahteva plačilo skoraj 55 milijonov evrov v skladu s pogodbo, pisanje francoskega časnika Le Monde povzemata tiskovni agenciji AFP in dpa.

Petindvajsetletni Mbappe se je pritožil na vodstvo ligaških tekmovanj v Franciji LFP in Evropsko nogometno zvezo v zvezi z neizplačanimi finančnimi obveznostmi francoskih prvakov iz Pariza, PSG, katerega glavni delničar je katarski finančni sklad, Qatar Sports Investments.

Če bo francoski klub spoznan za krivega, lahko PSG ostane brez tekmovalne licence, kar bi vodilo v izključitev iz lige prvakov in francoske prve lige. Gre sicer za scenarij, ki je zelo malo verjeten.

Znesek 55 milijonov evrov vključuje zadnjo tretjino obljubljenega bonusa v višini 36 milijonov evrov bruto, ki naj bi ga igralec prejel februarja, zadnje tri mesece pogodbene plače za april, maj in junij ter tako imenovani "etični bonus", tudi za te tri mesece. Igralčevi odvetniki so PSG sredi junija poslali uradni zahtevek, so razkrili pri L'Equipe.

Mbappe je za PSG igral od leta 2018 do 2024. Pariz je zapustil s statusom najboljšega strelca PSG vseh časov. Dosegel je 256 golov v 308 nastopih v vseh tekmovanjih za Parižane. A je klub zapustil z mešanimi občutki v znamenju turbulentnega slovesa z navijači in trenerji.

S PSG je postal petkratni francoski prvak, trikratni zmagovalec francoskega pokala in superpokala, dvakrat je osvojil ligaški pokal, zmanjkala je le najbolj čislana od nogometnih klubskih lovorik, naslov zmagovalca lige prvakov.

Mbappe je s francosko reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji in osvojil srebrno kolajno na SP 2022 v Katarju.

V začetku junija je napadalec podpisal petletno pogodbo z Real Madridom.