Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
20.08.2024 13:45:53
Deli članek:

Slovenska legenda brez zadržkov: Evropa za Maribor kot slovenska liga, Olimpija in Celje pa ... Plus

alesfevzer.com
Mario Kvesić in Marcel Ratnik

Dva ugledna slovenska trenerja in dva nekdanja reprezentanta so ocenili možnosti slovenskih ekip v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo.

Po mnenju strelca zgodovinskega zadetka v Romuniji, ki je Slovenijo pred 23 leti prvič popeljal na svetovno prvenstvo, imajo največ možnosti za evropsko jesen Celjani, medtem ko je glede možnosti Olimpije, pri kateri je v treh mandatih deloval kot športni direktor, in tudi Maribora zelo previden.

"V zadnjem krogu kvalifikacij se lahko zgodi marsikaj. Maribor ima izredno težko nalogo, saj je Djurgarden izjemno močna ekipa, ki bo zanje kar velik izziv. Res je, da ima Maribor od slovenskih ekip največ in najboljše izkušnje v Evropi in je to zanj že kot slovenska liga, a bo vseeno imel kar zahtevno delo. Enako velja tudi za Olimpijo. Rečani so izpadli proti Švedom, ki tam trenutno kotirajo nižje od Djurgardna. Ne bom rekel, da so brez možnosti, jih pa, enako kot Maribor, čaka velik izziv. Od vseh treh ima še največje možnosti Celje. Všeč mi je, da so na derbiju pokazali, da se spet vračajo v stare tirnice," so Celjani Rudonjo očitno prepričali z nedeljsko predstavo v Stožicah.

Prašnikar: Najtežje bo Celjanom

Trikratni slovenski selektor Bojan Prašnikar, nazadnje je bil v tej vlogi pred dvajsetimi leti, razmišlja ravno obratno. Najbolj skeptičen je ravno glede Celjanov.