Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2024 14:55:27
Deli članek:

Bodo na stadionu ali v živalskem vrtu? Za 60 evrov bodo navijače Olimpije zaprli v kletko

alesfevzer.com

Navijači Olimpije bodo ob gostovanju pri Rijeki globoko segli v žep, da bodo lahko 90 minut zaprti v kletki Rujevice.

Dolgo je bil nogometni klub iz Reke znan po svojem stadionu; Kantridi, ki je zaradi svoje spektakularne lokacije bila znana mnogim nogometnim navdušencem po svetu. Iz nje se na eni strani razprostira razgled proti morju, na drugi pa proti velikem skalnatem zidu, ki je mogočno zasedal svoje mesto ob stadionu. A stari stadion, ki je sprejemal več kot deset tisoč gledalcev, je že nekaj let le še del zgodovine, vsaj začasno. Leta 2015 so namreč na Kvarnerju zgradili začasno bivališče Rijeke, Rujevico, ki pa je skoraj deset let kasneje še vedno domovanje hrvaškega velikana. Gradnja nove Kantride se namreč vleče že dolgo, novi spektakularni kompleks, ki bo po napovedih eden najlepših (vsaj) v regiji, naj bi po zadnjih napovedih začeli graditi prihodnje leto.

Škoti tarnali nad "srednjeveškimi" WC-ji

A do takrat bo domovanje Rijeke ostala Rujevica, ki bo v četrtek tudi gostila nogometaše – in navijače – Olimpije. Tudi ta objekt pa ima zaradi ene posebnosti ugled, ki pa je mnogo manj pozitivne narave od tistega, ki ga je (in bo) imela Kantrida. Sektor za gostujoče navijače na reškem objektu je namreč nekaj posebnega, a na zelo slab način. Okoli 400 mest za navijače nasprotne ekipe je namreč postavljenih na svoji tribuni, ki pa je z vseh strani zaprta v pravo pravcato kletko. Ta je bila že mnogokrat tema debat in vprašanj, na raznih navijaških spletnih straneh pa se je znašla na seznamu najmanj gostoljubnih prizorišč za navijače gostujoče ekipe. Pred petimi leti so se nad stanjem objekta močno pritoževali škotski navijači Aberdeena, ki so med drugim pritoževali tudi nad "srednjeveškimi" WC-ji. Jasno je, da Rujevica gostujočim navijačem ne omogoča najboljših pogojev. 

44ca1e7b564865906e03e5ddee7ab0c6.jpeg

Cene pa vrtoglave

Zdaj pa je čas, da v to kletko stopijo Green Dragonsi in ostali podporniki Olimpije. Njihov sektor bo očitno lepo popolnjen, saj so včeraj pri ljubljanski navijaški skupini sporočili, da so že razprodali 90 odstotkov mest na posebnem navijaškem vlaku, ki bo v četrtek iz Ljubljane krenil proti Reki. Za svoje mesto na tribuni, kakršnih v modernem nogometu ni veliko in kakršna bolj spominja na kletko v živalskem vrtu, pa so morali odšteti kar konkreten znesek. Rijeka ima namreč za razmere v regiji vrtoglave cene vstopnic, ki se prodajajo v razponu od 30 do 372 evrov.

V prestolnici je medtem stekla prodaja paketa, ki je poleg vstopnice vključeval še prevoz z navijaškim vlakom. Podporniki Olimpije ta paket lahko kupili po ceni 50 evrov za člane in še deset evrov več za nečlane.

profimedia