Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
19.08.2024 15:03:48
Deli članek:

Dušan Kosić: Eno so želje, drugo realnost

Primož Lavre
Dušan Kosić

Nogometaš z največ tekmami v slovenski ligi, ki ima trenerske izkušnje tako pri Olimpiji kot pri Celju, je trenutno brez službe, zato ima dovolj časa za pozorno spremljanje nogometnih ekip tako v Evropi kot v slovenski ligi.

Dule, ki ga je navdušil tudi zadnji derbi med Olimpijo in Celjem, verjame v kvaliteto vseh treh ekip, ki še igrajo v Evropi in še imajo možnosti za preboj v konferenčno ligo. Vse tri, tudi Maribor, se mu zdijo dovolj kvalitetne, da lahko izločijo tudi zadnjo oviro na poti do evropske jeseni, a se hkrati zaveda, da tudi njihovi tekmeci premorejo dovolj kvalitete in da naloga za nikogar ne bo lahka.

"Eno so želje, drugo bo pokazala realnost. Vse tri ekipe so v dovolj dobrem stanju, da ob optimalnih dnevih lahko naredijo nekaj, v kar je verjel le malokdo, in se uvrstijo v skupinski del konferenčne lige. Res pa je, da nobenega od tekmecev ne gre podcenjevati. Rijeka ima odličen igralski kader in bo za Olimpijo kar zahtevna naloga. Maribor ima evropski DNK ter taktično kulturo, da lahko enakovredno igra tudi z Djurgardnom. Tudi takšne nasprotnike so že vajeni izločati. Od Celja smo pričakovali, da si bo jesen v Evropi zagotovil že prej. Ne bo jim lahko, saj imajo že slabo izkušnjo z Araratom, ko sem bil še tam trener in smo precej nesrečno izpadli. Tudi Pjunika tako ni za podcenjevati. Srčno si želim, da bodo v dobro slovenskega nogometa vse tri ekipe uspele s prebojem naprej in tudi nekaj zaslužile. Tri ekipe v skupinskem delu bi bil res velik presežek, čeprav bi bil uspeh že z eno ali dvema. Ne bo enostavno, saj je potrebno razumeti, da bodo vse potrebovale dober dan, da nam to uspe," mu je jasno, da vse čaka težko delo, a da hkrati prav nič ni nemogoče.