Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.08.2024 14:12:42
Deli članek:

Toni Kroos po koncu kariere prejel še eno priznanje. Vedno mi je bilo pomembno, da nisem le nogometaš!

Profimedia

Toni Kroos je po koncu uspešne kariere prejel red za zasluge nemške zvezne dežele Mecklenburg-Predpomorjansko, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Štiriintridesetletnik je že prejel odlok o podelitvi predsednice deželne vlade Manuele Schwesig. Kroos prihaja iz Greifswalda in je v mladosti igral za klub Hansa Rostock.

"Toni Kroos je eden najuspešnejših nemških nogometašev vseh časov in hkrati eden najboljših ambasadorjev Mecklenburg-Predpomorjanskega na svetu," je dejala Schwesig. Deželno priznanje bodo Kroosu podelili v njegovem domačem kraju. "Nogometno kariero je preživel v Leverkusnu, Münchnu in Madridu. Nikoli ni pozabil, od kod prihaja," je še dejala predsednica deželne vlade iz vrst SPD.
Svetovni prvak z Nemčijo iz leta 2014 je letos poleti po zmagoslavju v ligi prvakov z Real Madridom in nastopu na evropskem prvenstvu z nemško izbrano vrsto po četrtfinalnem porazu proti Španiji končal kariero.
"Zelo sem vesel te posebne nagrade, še posebej zato, ker ne temelji le na športnih uspehih. Vedno mi je bilo pomembno, da nisem le nogometaš," je dejal Kroos.