Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2024 10:24:11
Deli članek:

Ganljiva poteza nogometašev ves svet spravila do joka, videoposnetek podira rekorde (video)

Ko je kapetan ekipe vstopil v slačilnico, ni mogel verjeti svojim očem. Potem se je le še prijel za glavo in solze so stekle po obrazu ...

Nižjeligaška ekipa Kalmar AIK FK bržčas nikoli ne bi postala ena glavnih športnih novic dneva, če se ne bi nogometaši izkazali z gesto, ki nikogar ni pustila ravnodušnega. Soigralci kapetana Markusa Hermana, ki je pred začetkom priprav, pri le 24 letih, izvedel, da se njegovo telo bori z agresivno obliko raka, so mu na ganljiv način izkazali podporo.

Pravi vsi so si obrili glave in mu želeli tudi na takšen način stati ob strani, saj je pravkar začel z zdravljenjem. To pa ni bila edina akcija kluba iz mesta, kot Kranj velikega, na vzhodni obali Švedske.

"Ko se zavedaš, da je pred teboj največja bitka v tvojem življenju, in da v njo ne vstopaš sam, ti to pomeni vse na svetu. Bilo je nekaj neverjetnega, to videti in doživeti. Nimam besed, s katerimi bi opisal potezo soigralcev. Oni so moji najboljši prijatelji. Njihova podpora veliko pomeni tako meni, kot tudi moji družini. To so neverjetni ljudje. Hvaležen sem, da sem del tega kluba," je v solzah povedal Markus.

Videoposnetek britja glav in Markusevega vstopa v slačilnico, je švedski klub kakopak objavil na svetovnem spletu. V trenutku je postal viralen, zato bo dobil nadaljevanje v obliki zbiranja sredstev za bolnega soigralca. Klub je Markusu minuli konec tedna že posvetil tekmo, zdaj se je začelo še zbiranje prispevkov preko kampanje GoFundMe.