Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.08.2024 10:02:19
Deli članek:

Gruda za 30 milijonov evrov k Brightonu

Profimedia

Brajan Gruda bo odslej nosil dres Brightona, je angleški klub objavil na spletni strani. Dvajsetletni Nemec je nazadnje igral za Mainz, Brighton pa je zanj po pisanju nemškega Bilda odštel 30 milijonov evrov, znesek pa bi lahko ob bonusih še narasel.

Gruda je z Brightonom podpisal pogodbo do konca sezone 2027/28, v klubu pa si ga je zaželel novi, zgolj 31-letni trener Fabian Hürzeler, ki je prejšnjo sezono treniral St. Pauli in ga popeljal v bundesligo.

Dvajsetletnik je v minuli sezoni za Mainz kot krilni napadalec na 30 ligaških tekmah dosegel štiri gole in dodal tri asistence. Pred evropskim prvenstvom v Nemčiji je bil del razširjenega kadra med pripravami nemške reprezentance, a na koncu ni prejel vpoklica za nastop na domačem EP.

Angleško nogometno prvenstvo se bo začelo ta konec tedna s petkovim večernim obračunom med Manchester Unitedom in Fulhamom. Brighton bo prvo tekmo odigral v soboto ob 16. uri, ko bo gostoval pri Evertonu.

Minulo sezono je Brighton končal na 11. mestu in se po koncu sezone poslovil od italijanskega trenerja Roberta De Zerbija, ki po novem vodi francoski Marseille.