© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2024 19:50:08
Deli članek:

Pa ga imajo! Celjani dobili nasprotnika v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, tekmec bo ...

Martin Metelko

Nogometaši Celja se bodo v drugem krogu kvalifikacij za nastop v elitni ligi prvakov merili proti slovaškemu Slovanu iz Bratislave. Klub, za katerega igra tudi Slovenec Kenan Bajrić, je na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij z 2:1 v gosteh premagal makedonsko Strugo in v skupnem seštevku slavil s 6:3.

Celjani, ki jih s klopi vodi hrvaški trener Damir Krznar, so že v torek potrdili napredovanje v drugi krog po domači zmagi z 2:1 proti estonski Flori. Na prvi tekmi v Tallinnu je bilo 5:0 za slovenske državne prvake.

Tekmec za preboj v tretji krog kvalifikacij bo slovaški Slovan, ki je dobil obe tekmi proti prvaku Severne Makedonije. Kenan Bajrić je za zasedbo iz Bratislave odigral celo tekmo. V prvem polčasu sta za slovaške prvake zadela Vladimir Weiss (9. minuta), avtogol pa je dosegel Kire Ristevski (34.). V 85. minuti je končni izid postavil Bassirou Compaore.

Celjani bodo gostitelji prve tekme, ki bo na sporedu bodisi 23. bodisi 24. julija. Povratna tekma bo v Bratislavi 31. julija.

V prvem krogu kvalifikacij igrata še dve ekipi slovenskih nogometašev. Za Borac iz Banjaluke igra Aleks Pihler, pri Rigas FS pa si kruh služi Žiga Lipušček. Pihler je z Borcem na prvi tekmi proti Egnatii slavil z 1:0, Lipušček pa z latvijskim predstavnikom 3:0 proti Larneju.