Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2023 12:36:17
Deli članek:

Messi med 821 zadetki izbral svojega najljubšega! To je mojstrovina, ki je vse pustila odprtih ust! (video)

Profimedia

Slalom skozi obrambno vrsto madridskega Reala se mu je posebej vtisnil v spomin.

Lionel Messi je v bil v Parizu na podelitvi prestižne zlate žoge še osmič v karieri okronan za najboljšega nogometaša na svetu. S tem se je še oddaljil od svojega najbližjega zasledovalca Cristiana Ronalda (pet zlatih žog) in dobil nov argument v večni debati najboljšega nogometaša vseh časov.

Na katerikoli strani te debate že ste, je treba priznati, da je Argentinec spisal zgodovinsko, neponovljivo kariero, v kateri je poskrbel za mnogo nogometnih užitkov. Čeprav nikoli ni slovel kot 'čistokrvni' napadalec, se je skupno podpisal pod kar 821 zadetkov, številni med njimi pa so bili prave mojstrovine.

Novinarji francoskega L'Equipa so prejemniku zlate žoge v intervjuju pred dnevi zastavili zahtevno vprašanje; kateri izmed 821 je njegov najljubši? Messi je presenetljivo postregel z jasnim in hitrim odgovorom. "Zadetek, ki se ga vedno spominjam, je tisti, ki sem ga dosegel v polfinalu lige prvakov proti madridskemu Realu na Santiago Bernabeuu," pravi nogometaš Inter Miamija.

Spomnimo; Barcelona je takrat preskočila velike rivale iz španske prestolnice in kasneje v finalu na Wembleyju premagala še Manchester United; znova tudi z zadetkom Lionela Messija.