pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Samo Červek Necenzurirano

Nov sporni posel na Darsu: razpis padel, ker so ...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

uvodna Odkrito.si

Pet znamenj, ki seksajo na prvem zmenku!

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

STA
STA
0 26.09.2023 22:02:57

Francozi s tiralico nad bin Hamama

Profimedia
Za nekdanjega predsednika azijske nogometne zveze Mohameda bin Hamama so v Franciji zaradi suma korupcije izdali mednarodno tiralico, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osumljen je koruptivnih dejanj v povezavi z dodelitvijo nogometnega svetovnega prvenstva 2022 Katarju.

Kot AFP povzema poročanje časnika L'Equipe, so tiralico izdali 22. junija, potem ko se bin Hamam ni odzval na vabila pred preiskovalno komisijo francoske policije, pristojne za preiskovanje sumljivih finančnih poslov.

Pojasnili so, da nekdanjega predsednika azijske nogometne zveze (AFC) bremenijo sumi obtožb o koruptivnih dejanjih, povezanih z dodelitvijo SP 2022 v Katarju. Del obtožb, ki so privedli do izdaje tiralice, se nanaša na odnos bin Hamama do Reynalda Temarie, zdaj tudi že nekdanjega predsednika oceanijske nogometne zveze, in njuno povezavo pri dodelitvi SP Katarju.Slednjega so zaradi finančnih nepravilnosti pred glasovanjem za to tekmovanje sicer suspendirali, a se je na odločitev pritožil. V Parizu zdaj preiskujejo bin Hamamovo pomoč Temarii v obliki plačila sodnih stroškov v višini 300.000 evrov in plačila potovanja do Kuala Lumpurja, kjer sta se srečala, čeprav je bil Tahitijec takrat že suspendiran.

Bin Hamam je zaradi nepravilnosti v nogometu dobil prepoved delovanja v tem športu, ki jo je izrekla krovna zveza Fifa, a je pozneje to odločitev na razsodišču Cas v Lozani uspešno spodbijal.

Članki iz rubrike