Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2023 12:06:48
Deli članek:

Brez dlake! Vratar Maribora o tem, kako iz krize in vzdušju v slačilnici: Ni prijetno ...

m24.si

Vratar Maribora o krizi in utripu v slačilnici.

Maribor se je znašel v precejšnji krizi. Rezultatska kriza je že skrb vzbujajoča, v Ljudskem vrtu pa so svoje nezadovoljstvo izrazili tudi navijači, ki so nogometaše zasuli z žvižgi, med drugim pa na zelenico odvrgli kar nekaj parov čevljev in tako poskrbeli za večkratno prekinitev tekme s Koprom.

Za spletno stran se je prvič po porazu s Koprom oglasil tudi eden od igralcev, v ospredje je stopil namestnik kapetana Ažbe Jug. "Slab niz se nadaljuje, pri tem pa nimamo niti sreče. V prvem polčasu nismo odigrali po načrtih in kot smo se dogovorili. V drugem je bila podoba ekipe boljša, a nas žal ni nagradilo. Imeli smo svoje priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Najtežje se je sprijazniti s takšnim razpletom, toda smo v tednu z dvema novima tekmama. Zdaj je treba zbrano delati naprej in upati, da se ob povečanem trudu zadeve znova obrnejo nam v prid," je za spletno stran Maribora uvodoma dejal Jug.

Kako do izhoda iz krize? "Najbolj pomembno je, da verjameš. Moramo verjeti, da se bomo izvlekli iz zdajšnje situacije. Izkoristiti moramo vsak dan za trening, za vračanje samozavesti z uspešnimi akcijami in potem to skušati prenesti na tekmo, kar nam doslej ni uspevalo. Ostati moramo ekipa, se med seboj razumeti, brez morebitnega vnašanja negativne energije. Potrebujemo spodbudno ozračje, da zakopani v delo potem skušamo prekiniti to rezultatsko krizo in posledično z boljšimi igrami izzovemo tudi naklonjenost sreče, ki je prav tako včasih potrebna."

Zagotovo so trije porazi načeli tudi vzdušje v slačilnici, česar Jug ne skriva. "Zagotovo nikomur ni prijetno, ko se znajde v takšni situaciji. Ne smemo pa pozabiti, da smo bili lani v podobnem delu leta še nekoliko nižje na lestvici. Tokrat smo dobro odprli prvenstvo, s tremi uvodnimi zmagami in se je zdaj zalomilo. To je faza, ko je treba imeti dvignjene glave, delati in biti povsem osredotočen na svoje obveznosti," pravi Jug, ki se zaveda, da bo zmaga na naslednji tekmi domačega prvenstva proti Radomljam nujna.