pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Samo Červek Necenzurirano

Nov sporni posel na Darsu: razpis padel, ker so ...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

melita, silvo, super-par Njena.si

Super par: Poglejte, kako sta Silvo in Melita ...

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

STA
STA
0 26.09.2023 17:31:19

Uefa oznanila spremembo glede igranja Rusov! Določen tudi novi podpredsednik Uefe namesto Španca Rubialesa!

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo naslednja izvedba evropskega superpokala na osrednjem poljskem stadionu v Varšavi. Odločitev je krovna zveza sprejela na zasedanju izvršnega odbora na Cipru, na katerem so med drugim določili gostitelje nekaterih tekmovanj v mlajših kategorijah in izbrali novega podpredsednika Uefe.

"To je dokaz, da nam Uefa zaupa. Pomeni, da smo dobri in zaupanja vredni partnerji. Tekmo med zmagovalcem lige prvakov in lige Europa bodo spremljali vsi, za nas je gostiteljstvo velik uspeh," je odločitev Uefe za poljsko tiskovno agencijo PAP ocenil predsednik tamkajšnje zveze Cezary Kulesza.

Za Varšavo bo to druga velika evropska klubska tekma na novem nacionalnem stadionu, leta 2015 je bil tam že finale lige Europa, ko je Sevilla premagala Dnipro. Pred tem pa je bil stadion, ki so ga odprli pred 11 leti, tudi eno od prizorišč skupnega evropskega prvenstva Poljske in Ukrajine leta 2012.

Uefa je na zasedanju izvršnega odbora podelila nekaj prvenstev mlajših selekcij. Žensko EP do 17 let bosta gostili Severna Irska 2026 in Finska 2027, moška v isti starostni kategoriji Albanija 2025, Estonija 2026 in Latvija 2027, žensko EP do 19 let Bosna in Hercegovina 2026 in Madžarska 2027, moško v tej starostni kategoriji pa Wales 2026 in Izrael 2027.


Uefa je tudi nekoliko omilila prepoved nastopanja za ruske ekipe in reprezentance, ki jo je sprejela po ruskem napadu na Ukrajino februarja lani. Zdaj bodo ruski nogometaši pod določenimi pogoji lahko nastopali na mednarodnih tekmah, a izjema velja le za mlajše selekcije do 17 let.

Uefa je sporočila, da bo preučila možnosti, kako bi ti reprezentanci v moški in ženski konkurenci naknadno vključili v tekmovanja, čeprav so žrebe že opravili brez Rusije. Na tekmah ti igralci sicer ne bodo smeli uporabljati nacionalnih simbolov, zastav in himne, tekem pa tudi ne bodo smeli igrati v Rusiji. Za vse druge klube in reprezentance prepoved nastopanja ostaja, dokler bo trajala vojna v Ukrajini, je poudarila Uefa.

"Uefa s prepovedjo nastopov za članske ekipe Rusije dokazuje svojo odločenost in trdno stališče proti nasilju. Ostala bo v veljavi, dokler ne bo miru. A s prepovedjo nastopov mladim kršimo njihove pravice in jih diskriminiramo. Ponujamo jim možnost, da se merijo s svojimi vrstniki in s tem možnost za boljšo in lepšo prihodnost," je o tej temi za spletno stran zveze dejal predsednik Aleksander Čeferin.

Uefa pa je tudi določila novega podpredsednika. Namesto Španca Luisa Rubialesa, ki je odstopil s tega položaja po odmevni aferi s poljubom po koncu finalne tekme ženskega svetovnega prvenstva, bo odslej v tej vlogi Albanec Armand Duka.

Članki iz rubrike