© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
26.09.2023 13:39:48
Deli članek:

Opravičil sem se ... Nekdanji član Olimpije potopil zmaje, kar je sledilo, vas bo osupnilo!

alesfevzer.com

Sobotni ljubljanski derbi se je nepričakovano razpletel po okusu Brava, ki je s 4:2 premagal favorizirano Olimpijo. Zmaji so tako brez zmage v Šiški že sedem tekem zapored (remija in pet porazov), eden od junakov tokratnega obračuna pa je bil njihov nekdanji član Martin Pečar. Slednji je z izjemnima zadetkoma pokopal upe svojega nekdanjega kluba, hkrati pa pokazal, da so v Šiški potegnili vrhunsko potezo, ko so se z dunajsko Austrio dogovorili, da jim posodi igralca, ki je že v prvih dveh tekmah potrdil, da se v njem skriva ogromen potencial.

Enaindvajsetletni krilni napadalec se je poleti po petih letih vrnil v domovino. Za osvežitev spomina lahko dodamo, da je avgusta 2018 iz Olimpije odšel v Eintracht iz Frankfurta, v zadnjem letu in pol pa je bil posojen dunajski Austrii. No, ta ga je do konca sezone zdaj posodila Bravu, in kot vse kaže, je Pečar s tem prestopom zadel v polno. Teden po prvoligaškem debiju, ki ga je doživel na gostovanju pri Muri, je zmajem zabil dva izjemna gola in prispeval pomemben delež k veliki zmagi Brava. Odlično se je ujel z izkušenim Matejem Poplatnikom, na tribuni pa je bilo mogoče slišati komentarje, da je proti Olimpiji »potrgal«.

"'Trgam' zaradi ekipe, 'trgam' zaradi trenerja in 'trgam', ker mi v klubu zaupajo. Že od prvega dne se v Bravu počutim res dobro. S Poplatnikom sva se dobro ujela, zna igrati in me spoštuje, čeprav sem mlajši. Ve, kaj zmorem. Ni lepšega kot to, da soigralci igrajo zate, ti za njih, da ti trener zaupa in se ti stvari poklopijo, kot je treba," je bil po srečanju nasmejan Pečar, ki je nekaj besed namenil tudi Olimpiji.

"Spoštujem Olimpijo, brez nje ne bi bil, kjer sem. Pri prvem golu so me premagala čustva in sem se malo poveselil, a sem se opravičil. Tudi pri drugem. Igrišče je bilo razmočeno in zahtevno za igro, ampak če ekipa gara, potem se lahko izstrelijo posamezniki in se izkažejo. Res smo odigrali dobro tekmo. Drugače spremljam Olimpijo, vem, da ima zahteven urnik, noge so verjetno utrujene, toda to ne igra nobene vloge. Oni so bili pred srečanjem veliki favoriti, vidi se, da premorejo ogromno kakovosti, ampak mi smo na igrišču resnično dali vse od sebe in ta trud se nam je povrnil," je kar žarel Pečar, ki je s pravo mojstrovino – odlično izvedenim prostim strelom z 21 metrov – Bravo popeljal v vodstvo z 1:0, na začetku drugega polčasa pa je bil uspešen še enkrat. Takrat je izenačil na 2:2 in vnovič je zadel s podobne razdalje, ko mu je žogo nespretno podal gostujoči branilec Mateo Karamatić.