Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2023 11:08:44
Deli članek:

Albert Riera sprva ni želel v Celje, nato pa ... Njegov agent je razkril, zakaj se je vrnil v Slovenijo!

Martin Metelko

Agent španskega trenerja o tem, kako je Albert Riera postal novi trener Celja.

Po tem, ko je z Olimpijo osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka je Albert Riera zaključil svojo zgodbo v Ljubljani. Z vodilnimi možmi se ni razšel na prijateljski način, ogromno je bilo medsebojnih obtožb in zgodb glede tega, zakaj se ta, na videz, nogometna pravljica, ni nadaljevala. 

Riera je imel v poletnem prestopnem roku kar nekaj ponudb, med drugim je bil omenjen kot kandidat za selektorja Bosne in Hercegovine, mnogi pa so bili šokirani, ko je na koncu postal trener Celja. Tudi zato, ker je še med minulo sezono dejal, da razen Olimpije v Sloveniji ne bo vodil drugega kluba. Le nekaj mesecev pa je snedel svoje besede, kar so mu navijači zmajev še posebej zamerili. 

Zakaj pa je sploh sprejel ponudbo Celja? O vsem tem je v podkastu Dribler spregovoril njegov agent Andy Bara. "Ob koncu pretekle sezone si je Riera zaželel, da bi odšel iz Ljubljane. To se je tudi zgodilo. Imel je 3 ali 4 ponudbe iz tujine. Še preden je lahko sprejel katero od njih, me je kontaktiral Valerij Kolotilo, prvi mož Celja. Poklical me je in me vprašal, če obstaja možnost, da Riera podpiše za njih.  Rekel sem mu, da bo to zelo težko izvedljivo. Pogovoril sem se z Riero in ga vprašal, če želi v Celje. Odgovoril mi je, da mu ideja ni preveč všeč in da čaka drugo ponudbo. Povedal mu rekel, da se bo, če osvoji slovensko prvenstvo tudi z Celjem, resno pokazal kot trener. In to ga je pritegnilo. Resnično se želi dokazati. Postavili smo svojo ceno, ki je bila sprva malo nerealno za Celje, toda na koncu so se strinjali s pogoji, ki sva jih postavila. Riera je srečen, da je ostal v Sloveniji," je razkril Bara.