Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2023 00:21:35
Deli članek:

Rekorder! V manj kot mesecu dni štirikrat zamenjal klub! Kako? Tu so podrobnosti ...

Profimedia

Amr Warda se znašel v soju žarometov iz napačnih razlogov.

Tridesetletni Egipčan pravzaprav sploh ni povsem neznan nogometaš in ni slab igralec. Uspela mu je solidna kariera v grški ligi, obenem je tridesetkrat oblekel dres reprezentance. Zaigral je na vseh treh tekmah Egipta na svetovnem prvenstvu 2018. Jasno, ni ravno Mohamed Salah, a v domovini vsekakor uživa zvezdniški status.

Zanimivo: pred štirimi leti so ga odstranili iz izbrane vrste, saj je po spletu dekletom pošiljal neprimerna sporočila in jih spolno nadlegoval. In še bolj zanimivo: leta 2017 ga je grški PAOK posodil portugalskemu Feirenseju, a mu je ta po le nekaj dneh pokazal vrata, saj je spolno nadlegoval ženi dveh soigralcev.

Warda pa je po novem v ospredju zaradi nečesa povsem drugega. V 29 dneh je namreč zamenjal kar štiri klube in tako postal svojevrstni rekorder. Potem ko je v minuli sezoni nosil dres ciprskega Apollona, je poleti dolgo iskal novega delodajalca. Enajstega avgusta se je naposled dogovoril z enim od najvidnejših afriških klubov - z Rajo Casablanco. A v Maroku ni zdržal dolgo. Po manj kot dveh tednih je klub z njim prekinil pogodbo, razlog pa 'špricanje' treningov in osebni razlogi psihične narave – tako so navedli vodilni možje maroškega kluba.

Egipčan se je vrnil na Ciper in podpisal pogodbo z Doxo iz Katokopiasa. A tokrat je njega nekaj zmotilo in je preprosto odšel. Bil je že na poti v iranski Eteghlal, a je vodstvo tega kluba spregledalo in opozorilo na prevarantski odnos Ciprčanov: "Zanj so plačali 140 tisoč, nam pa so ga želeli prodati za 250 tisoč evrov."

Warda se je poklapano vrnil v domovino in se pridružil Pharcu, klubu farmacevtskega podjetja, ki svoje tekme igra v Aleksandriji, v drugem največjem egiptovskem mestu, kjer se je nogometaš rodil in kjer je zakorakal na svojo nogometno pot.