callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

sta
sta
0 26.08.2023 02:06:07

Kampl ob jubileju meril v polno, Šeško debitiral v bundesligi

Profimedia
Ekipa RB Leipziga je za uvod drugega kroga nemškega nogometnega prvenstva premagala Stuttgart s 5:1. Med strelce se je vpisal tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je zadel za 4:1. V prvenstvu pa je debitiral njegov rojak Benjamin Šeško.

Slovenski reprezentančni napadalec zaradi poškodbe stopala na prvi tekmi pretekli konec tedna ni bil v postavi, tokrat pa je dobil priložnost od 79. minute, ko je bilo na semaforju že končnih 5:1. Prve uradne minute je za RB Leipzig zbral v superpokalu proti Bayernu.

RB Leipzig je imel sicer nekoliko več od igre v prvem polčasu, a je napako domačih v 35. minuti izkoristil Serhou Guirassy. Drugi polčas je minil povsem v znamenju domačih.

Po vrsti so za vodstvo s 3:1 zadeli Benjamin Henrichs (51. minuta), Dani Olmo (63.) ter Lois Openda (66.), nato pa je za 4:1 s pomočjo odbite žoge v 74. minuti zadel še Kampl ob svojem 150. ligaškem nastopu za Leipzig. Končni izid je postavil Xavi Simons v 76. minuti.

Šeško je imel v sodnikovem dodatku lepo priložnost za 6:1, a je njegov strel z levico z okoli 11 metrov Aleksander Nübel obranil.

sesko
Profimedia


V soboto bodo na sporedu še tekme Bochum - Dortmund, Darmstadt - Union Berlin, Köln - Wolfsburg, Freiburg - Werder Bremen, Heidenheim - Hoffenheim in Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen (18.30), v nedeljo pa še Mainz - Eintracht Frankfurt in Bayern München - Augsburg.

Članki iz rubrike