callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

STA
STA
0 19.08.2023 21:17:32

Napoli branjenje naslova začel z zmago

Profimedia
S tekmama med Empolijem in Verono ter Frosinonejem in branilcem naslova Napolijem se je začela 122. sezona elitne nogometne italijanske lige. Neapeljčani so pri novincu Frosinoneju zmagali s 3:1, Verona pa pri Empoliju z 1:0.

Napoli je pričakovano vpisal tri točke proti ekipi, pri kateri je mladi branilec Matjaž Kamenšek-Pahić sedel na klopi za rezervne igralce. Domači so sicer povedli v sedmi minuti z enajstmetrovko Abdouja Harrouija, vendar je Matteo Politano izenačil v 24. minuti.

Za poln izkupiček Napolija, ki ga v novi sezoni vodi Rudi Garcia, pa je poskrbel najboljši strelec prejšnje sezone italijanske lige Victor Osimhen, ki je v 42. in 78. minuti unovčil podaji Giovannija Di Lorenza.


Obračun Empolija, pri katerem sta tako Petar Stojanović kot Lovro Štubljar obsedela na klopi za rezerviste, in Verone, pa je odločil zadetek Federica Bonazzolija v 75. minuti.

V soboto sta še tekmi Genoa - Fiorentina in Inter Milano - Monza. V nedeljo bo Roma gostila Salernitano, Sassuolo bo igral proti Atalanti, Lecce proti Laziu, Udinese Sandija Lovrića, Jake Bijola in Davida Pejičića pa proti Juventusu. V ponedeljek bosta krog končala obračuna Torino - Cagliari in Bologna - Milan.

Pred vsemi tekmami tega je kroga pa je minuta molka v spomin na preminulega 86-letnega Carla Mazzoneja. Ta je rekorder po številu tekem, ki jih je kot strateg vodil v elitni italijanski ligi (792). Kot trener je sicer delal pri Ascoliju, Romi, Bologni, Lecceju, Pescari, Cagliariju, Napoliju, Perugii, Brescii in Livornu.

Članki iz rubrike