Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ue
ue
0 19.08.2023 09:00:00

Bayern šampionsko štartal vsezono v bundesligi! Harry Kane nemško zgodbo začenja v slogu!

Profimedia
V Nemčiji se je s tekmo med Werderjem in branilcem naslova Bayernom začela nova sezona elitne nogometne bundeslige. Bayern je na koncu zmagal s 4:0, prvi gol za novo ekipo je dosegel tudi zvezdnik Harry Kane.

Bayern je v prejšnji sezoni s težavami prišel do novega naslova, 11. v nizu, potem ko je Borussia Dortmund v zadnjem krogu zapravila dve točki prednosti.

A začetek nove za Bavarce ni bil najbolj uspešen, saj so prejšnji teden v superpokalu izgubili z Leipzigom z 0:3. Pri ekipi s Saške bosta v tej sezoni igrala tudi dva slovenska nogometaša. Izkušenemu nekdanjemu reprezentantu Kevinu Kamplu se je po selitvi iz podružnične ekipe iz Salzburga pridružil še mladi slovenski up Benjamin Šeško.


Bayern je v petek - tudi s prvim zvezdnikom prestopnega roka Harryjem Kanom, za katerega je Tottenhamu odštel več kot sto milijonov evrov - dosegel prvo zmago v novi sezoni. Vodstvo je bilo hitro, saj je Leroy Sane že v četrti minuti po natančni podaji Kana dosegel prvi gol v bundesligi v tej sezoni.

Toda Werder se je v nadaljevanju dobro upiral, Bayern pa terenske premoči dolgo ni mogel spremeniti v povišanje vodstva. Noussair Mazraoui in Kingsley Coman sta zadela okvir vrat, je pa nato Kane v 74. minuti dosegel svoj prvi gol v nemški ligi. Za piko na i je Sane v 90. dosegel še drugi gol na tekmi, v sodnikovem dodatku pa zadnjega še Mathys Tel.

Prvi krog bodo po petkovem uvodu ekipe nadaljevale v soboto in nedeljo; Leipzig z dvojnim slovenskim pridihom bo v soboto gostoval pri Leverkusnu, Borussia Dortmund bo gostila Köln, v prejšnji sezoni četrti Union Berlin pa bo v nedeljo igral z Mainzem.

Značke: harry-kane, bayern

Članki iz rubrike