profimedia-0783144493 Svet24.si

Študenti v Sloveniji za preživetje molzejo tudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

ue
ue
1 19.08.2023 17:30:27

Celjani se ne ustavljajo, pripeljali so še enega igralca! Ta prihaja iz Crvene zvezde!

Profimedia
Prestopni rok se v Sloveniji počasi zaključuje, slovenski prvoligaši imajo do konca avgusta čas, da okrepijo svoje vrste.

Dobro, nove nogometaše lahko pripeljejo tudi po tem datumu, a takrat zgolj še tiste, ki so do 31. avgusta dobili proste papirje. Skratka, zadnji avgustovski dan je tisti, ko bodo poskusili slovenski prvoligaši zaključiti kadrovanje za aktualno sezono.

Na nogometnem trgu so aktivni še praktično vsi, zelo aktivni so tudi Celjani, ki bodo poskušali seveda najti novega napadalca, ki bo zamenjal rekordnega Charlieja Ikwuemesija. Še prej pa so grofje svojo ekipo okrepili z novim napadalno usmerjenim vezistom. Iz Crvene zvezde se na najmanj šestmesečno posojo v knežje mesto seli 20-letni Rus Egor Prucev, ki pri veliki konkurenci, ki vlada v rdeče-belem taboru srbskega velikana, ni našel svojega mesta pod soncem.

V želji po rednem igranju se je tako preselil v Celje, kjer pa ga prav tako čaka velika konkurenca. Prucev sicer lahko igra na vseh napadalnih položajih v zvezni vrsti, tako na obeh krilih kot na položaju 'desetke'. Nogometno pot je začel pri Akademiki, pri 17 letih pa postal član prvoligaša iz Sočija.

Na jugozahodu Rusije je bil najprej član mladinske ekipe, prve minute v članskem nogometu pa je dočakal v 6. krogu sezone 2020/21, ko je vstopil na tekmi proti Krasnodarju. Sezono pozneje je preživel na posoji, najprej pri Tekstilščiku in Neftehimiku, skupno pa je v drugi ruski ligi na 37 tekmah dosegel pet zadetkov ter dodal še štiri asistence.



Sledil je prestop v srbsko prestolnico. Prucev je avgusta lani Soči zamenjal za Crveno Zvezdo. Kot član rdeče-belih je v lanski sezoni zaigral na 13 obračunih in srbskemu prvoligašu pomagal do dvojne krone.

"Vesel sem, da sem postal član Celja. Ko sem govoril s trenerjem Albertom Riero, mi je predstavil svojo vizijo zame in vedel sem, da prihajam v izjemno ambiciozen klub, kjer bom imel možnost, da se dokažem. Pričakovanja so visoka, želel pa sem si, da najdem ekipo, ki se bo tako kot Crvena zvezda borila za lovorike v državnem prvenstvu in pokalu. To sem v Celju dobil, zdaj pa je na meni, da si izborim čim večjo minutažo in pokažem, česa sem sposoben," je dejal Prucev, za katerega je Crvena zvezda Sočiju lani plačala 900.000 evrov odškodnine.

Nogometna zveza Slovenije ga je že registrirala kot novega igralca grofov, kar pomeni, da bo že konkuriral za nastop na tekmi z Domžalami.

Značke: egor-prucev, nk-celje

Članki iz rubrike