laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ue
ue
2 19.08.2023 14:13:21

Derbi Olimpije in Celja prestavljen! Tole je razlog, da tekme v Stožicah ne bo!

Martin Metelko
V 6. krogu slovenske prve lige, ki bo na sporedu naslednji konec tedna, je na sporedu tudi zelo zanimiv obračun Olimpije in Celja.

Dvoboj dveh ekip, ki sta še vedno v igri tudi v Evropi, bo še posebej zanimiv tudi zaradi dejstva, da na klopi Celjanov sedi Albert Riera, ki je v prejšnji sezoni Olimpijo popeljal do dvojne krone.


A Riera se ne bo vrnil v Stožice, saj dvoboja tam ne bo. Obračun je namreč prestavljen na stadion v Športnem parku Šiška, torej domovanju Brava. Kaj je razlog? Slaba igralna površina v Stožicah. Na našem največjem stadionu se je v zadnjem času igralo precej tekem, ob Olimpijinih v Evropi in dveh zaporednih domačih v prvenstvu je tam svoj evropski obračun igralo tudi Celje, poleg tega so bili seveda v Stožicah opravljeni tudi vsi uradni treningi pred temi tekmami.

Če temu prištejemo še nedavne obilne padavine, je dejstvo, da je travnata površina v slab(š)em stanju, kar razumljivo. Ker bo v Stožicah kmalu spet igrala tudi reprezentanca in želijo do takrat igrišče spraviti v boljše stanje, je padla odločitev, da bo derbi slovenske lige prestavljen v Šiško.

Članki iz rubrike