Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.04.2023 15:09:04
Deli članek:

Bil je velik up Arsenala, potem mu je ena noč uničila življenje

vszi

Bil je velik up Arsenala, potem mu je ena noč uničila življenje.

Daniel Cain je nekdanji igralec akademije Arsenala. Pred tremi leti je bil obetaven nogometaš, potem pa je en večer pokvaril vse. Cainovi prijatelji so bili šokirani, ko so ga našli brez življenja in paraliziranega. Poklicali so rešilca, ki ga je oživljal skoraj pol ure, nato pa mu je ponovno začelo biti srce. Toda njegovo srce in možgani so bili dolgo časa brez kisika, kar je povzročilo številne poškodbe vitalnih organov.

Ugotovljeno je bilo, da je Cainovo srce prenehalo biti zaradi kemikalije v njegovi pijači. Petindvajset dni je preživel v komi, poškodba možganov in hrbtenjače pa je povzročila paraplegijo. "Ko se je zbudil, Daniel ni mogel narediti ničesar, niti premakniti se ni mogel. Bil je kot majhen dojenček. Medicinske sestre so mi povedale, da jim lahko sledi le z očmi," je za Independent povedala Cainova mama.

Njen sin je naslednji dve leti in pol preživel v bolnišnicah, potem pa se je vrnil domov. Potrebuje 24-urno nego, družina pa je ustanovila fundacijo GoFundMe, prek katere zbira donacije. Potrebne so za drago zdravstveno oskrbo, družina pa upa, da bo Daniel po dveh letih rehabilitacije lahko shodil.

Da bi poskušal spet shoditi, je Daniel podvržen rehabilitacijskemu procesu z zdravilom Neurokinex, tretmajem, za katerega mora družina plačati 68 evrov na uro (več kot 2200 evrov na mesec).