Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.04.2023 09:46:07
Deli članek:

Noro, kaj se dogaja 'pod oknom' Aleksandra Čeferina v Švici. Prišlo naj bi 10.000 navijačev!

Profimedia

Danes finalna tekma lige prvakov za mlade.

Letošnji zaključni turnir lige prvakov za mlade je nekaj posebnega. Prizorišče namreč ni vadbeni center v Nyonu, kjer je sedež Uefe, ampak so Aleksander Čeferin in sodelavci dogajanje prestavili na stadion v bližnji Ženevi. Za takšno potezo so se odločili zaradi izjemnega zanimanja privržencev Hajduka, ki je z uvrstitvijo v polfinale zanetil neverjetno evforijo oziroma se je z uspehi med sezoni zgolj stopnjevala.

Na tekmi z Milanom za uvrstitev v finale je splitske upe spodbujalo kar 5000 navijačev, ki so se ob zmagi s 3:1 veselili napredovanja v današnji zaključni obračun. Na nasprotni strani bodo vrstniki AZ Alkmaarja, ki so bili po izvajanju najstrožjih kazni uspešnejši od Sportinga, tribune bodo obarvane v belo. Ekipo, ki jo s klopi vodi nekdanji igralec Celja Marijan Budimir, bo podpiralo kar 8000 tisoč ljudi, optimisti si drznejo napovedati, da jih bo 10.000. Gre za najbolj številčno gostovanje privržencev dalmatinskega ponosa po letu 2003, ko je Hajduk v Rimu gostoval pri Romi.

'Zanimanje za polfinale lige prvakov za mlade še nikoli ni bilo takšno, a kako bodo šele Aleksander Čeferin in družba presenečeni v finalu,' so ob tem zapisali pri Slobodni Dalmaciji. Medtem je 'pod oknom' pisarne prvega moža Uefe že zelo živahno, več tisoč navijačev je že ob Ženevskem jezeru in odšteva ure do zgodovinskega dvoboja za klub iz Dioklecijanovega mesta, ki se bo začel ob 18. uri.