Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.03.2023 07:54:40

Spisal zgodovino! Legendarni Ibrahimović v knjigo rekordov, glejte, kaj mu je uspelo na zadnji tekmi! (video)

Profimedia
Nogometaši Udineseja so v 27. krogu italijanskega prvenstva premagali Milan s 3:1. Pri Milanu je zadetek dosegel Šved Zlatan Ibrahimović, ki je postal najstarejši strelec v zgodovini serie A.

V Vidmu je v soboto povedla domača zasedba, ko je v deveti minuti zadel Roberto Pereyra. V končnici polčasa pa so gledalci videli razburljivo predstavo. Najprej je v sodniškem dodatku prvega dela Ibrahimović zapravil prvi strel z bele pike, vendar je dobil še drugo možnost, potem ko je Beto prehitro stekel v kazenski prostor.

V drugem poskusu pa je švedski zvezdnik zadel za 1:1. Z 41 leti in 166 dnevi je postal najstarejši strelec v zgodovini italijanske lige, pred tem je rekord iz maja leta 2007 držal nekdanji igralec Milana Alessandro Costacurta. Ta je prav tako zadel z bele pike in tekmec je bil tudi takrat Udinese, le da v Milanu, kjer je videmska zasedba zmagala s 3:2.

Ibrahimović je postal tudi najstarejši kapetan v zgodovini Milana. V šesti minuti sodniškega dodatka prvega polčasa je veselje Milana hitro prekinil Beto, ki je Videmčanom priigral novo vodstvo.

Udinese, pri katerem je Sandi Lovrić igral od 74. minute, Jaka Bijol pa celo tekmo, je v drugem polčasu še povečal prednost, ko je v 70. minuti Kingsley Ehizbue zadel za končnih 3:1.

Brez Črnigoja do remija


Salernitana je brez poškodovanega Domna Črnigoja, ki je tudi vprašljiv za reprezentančni zbor pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024, je proti Bologni igrala 2:2. Domača ekipa je dvakrat vodila, toda Bologni je točko priigral Haralampos Likojanis v 73. minuti.

Na prvi sobotni tekmi sta se Monza in Cremonese razšla z 1:1.

Danes derbi Inter - Juventus
Bolj razburljive tekme se obetajo v nedeljo. Vodilni Napoli odhaja v Torino, milanski Inter Samirja Handanovića bo na San Siru gostil Juventus, Sampdoria slovenskega vratarja Martina Turka pa Verono. Na olimpijskem stadionu v Rimu bo na sporedu mestni derbi med Laziem in Romo, medtem ko se bo Fiorentina doma pomerila z Leccejem.

V petek je Sassuolo na uvodni nogometni tekmi kroga premagal Spezio z 1:0, Empoli pa je v Bergamu proti Atalanti klonil z 1:2. Tio Cipot je za Spezio igral od 75. minute, medtem ko Petar Stojanović in Lovro Štubljar nista dobila priložnosti za dokazovanje pri Empoliju.

Vodilni Napoli ima kar 18 točk naskoka pred drugouvrščenim Interjem in 19 pred tretjeuvrščenim Laziem. Milan je za zdaj četrti z 48 točkami, medtem ko je Udinese osmi z 38.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike