asta vrečko Svet24.si

Ministrica Asta Vrečko pojasnila, zakaj in ...

Polnilnica za vodik Svet24.si

Čim več polnilnic za nove generacije tovornjakov

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

ekart Ekipa24.si

Drama v Planici! Mladi slovenski skakalec padel ...

Princ Andrew pravi, da bi si rad opral ime Odkrito.si

Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!

Lovro Kos, Ziga Jelar, Timi Zajc Anze Lanisek 23 pm Ekipa24.si

Šok iz Planice! Naš izvrstni letalec in lanski ...

nu
nu
0 18.03.2023 21:52:39

Albert Riera spregovoril o naslednjem nasprotniku Olimpije: Mura je z novim trenerjem ...

Luka Vovk
"Ta Mura je drugačna od tiste."

V derbiju 27. kroga prve slovenske lige bodo nogometaši Mure v Fazaneriji gostili vodilno Olimpijo. Na petkovi tiskovni konferenci je o naslednjem nasprotniku spregovoril strateg zmajev Albert Riera.


Španec je v preteklosti Muro označil za glavnega konkurenta Olimpije, o njej je govoril z izbranimi besedami. S takšnim razmišljanjem je mnoge presenetil, marsikoga celo osupnil, toda črno-beli njegovih pričakovanj niso uresničili. »Ko sem ob prihodu v Slovenijo preučeval ligo in klube, sem videl, da ima Mura odlično ravnovesje med izkušenimi nogometaši in mladimi talenti. V prvem krogu tukaj v Stožicah sem videl, da gre dejansko za odlično ekipo, ki zna igrati,« je svoj pogled pojasnil strateg zmajev.

»Ampak nogomet se dogaja danes, preteklost pri tem šteje bolj malo. V devetih mesecih, kolikor traja liga, so vzponi in padci neizbežni, imamo jih tudi mi. Mura je zamenjala trenerja, med zimskim prestopnim rokom se je nekoliko spremenil tudi igralski kader in danes je to zagotovo drugačna ekipa od tiste. Imajo pa odličnega trenerja, po mojem mnenju so dobro izbrali, a bo tudi on potreboval svoj čas,« je nadaljeval španski strokovnjak in pogled usmeril v jutrišnji obračun v prekmurskem nogometnem hramu: »Vsekakor nas čaka zahtevna tekma na odličnem igrišču, v odličnem navijaškem vzdušju in upam, da bo tudi nogomet temu primeren. Da bo tekma podobna tisti, ki smo jo odigrali v Celju; dve ekipi, ki si želita zmagati.«

Članki iz rubrike