Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.03.2023 21:52:39

Albert Riera spregovoril o naslednjem nasprotniku Olimpije: Mura je z novim trenerjem ...

Luka Vovk
"Ta Mura je drugačna od tiste."

V derbiju 27. kroga prve slovenske lige bodo nogometaši Mure v Fazaneriji gostili vodilno Olimpijo. Na petkovi tiskovni konferenci je o naslednjem nasprotniku spregovoril strateg zmajev Albert Riera.


Španec je v preteklosti Muro označil za glavnega konkurenta Olimpije, o njej je govoril z izbranimi besedami. S takšnim razmišljanjem je mnoge presenetil, marsikoga celo osupnil, toda črno-beli njegovih pričakovanj niso uresničili. »Ko sem ob prihodu v Slovenijo preučeval ligo in klube, sem videl, da ima Mura odlično ravnovesje med izkušenimi nogometaši in mladimi talenti. V prvem krogu tukaj v Stožicah sem videl, da gre dejansko za odlično ekipo, ki zna igrati,« je svoj pogled pojasnil strateg zmajev.

»Ampak nogomet se dogaja danes, preteklost pri tem šteje bolj malo. V devetih mesecih, kolikor traja liga, so vzponi in padci neizbežni, imamo jih tudi mi. Mura je zamenjala trenerja, med zimskim prestopnim rokom se je nekoliko spremenil tudi igralski kader in danes je to zagotovo drugačna ekipa od tiste. Imajo pa odličnega trenerja, po mojem mnenju so dobro izbrali, a bo tudi on potreboval svoj čas,« je nadaljeval španski strokovnjak in pogled usmeril v jutrišnji obračun v prekmurskem nogometnem hramu: »Vsekakor nas čaka zahtevna tekma na odličnem igrišču, v odličnem navijaškem vzdušju in upam, da bo tudi nogomet temu primeren. Da bo tekma podobna tisti, ki smo jo odigrali v Celju; dve ekipi, ki si želita zmagati.«

Članki iz rubrike