stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 16.03.2023 08:57:31

Grozljivi prizori! Vojna na ulicah Neaplja šokira, nemška invazija se je končala v ognju (foto + video)

Profimedia
Da je Neapelj nevaren? Da tam ni dobro zobati češenj z domačini? Da se je mestu Diega Maradone pametno izogniti v velikem loku? Tako pravijo mnogi, navijači Eintrachta iz Frankfurta pa mislijo drugače.

Nemci so nevarno mesto želeli doživeti drugače. Privoščili so si ga tako, kot si drugi ne drznejo. Domačinom so pripravili incidentov polno sredo, med katero so razbijali po mestnih ulicah ter se brutalno spopadli tako z domačimi navijači kot tudi s policijo.

Do nemirov pa seveda ni prišlo naključno. Navijaško nasilje se je razplamtelo že na prvi tekmi osmine finala med tema dvema tekmecema, policisti so na ulicah Frankfurta pred slabim mesecem za zapahe spravili 40 huliganov.

Da bi preprečili nadaljevanje tepeža, so mestne oblasti v Neaplju prepovedale prodajo vstopnic gostujočim navijačem in zapečatile gostujočo tribuno na stadionu. A to kakopak nemškim navijačem ni preprečilo odhoda na jug Italije. Ravno nasprotno, več kot 600 se jih je podalo na 'izlet', ki se drugače, kot s prelivanjem krvi, enostavno ni mogel končati.

eintracht navijaci 1
Profimedia


Že v včerajšnjih jutranjih urah so iz Neaplja prihajale novice o nasilju na ulicah. Ubrano gostujočo 'vojsko', ki je uživala pomoč navijačev Atalante, žgočih sovražnikov Neapeljčanov, je sicer po svojih najboljših močeh varovalo približno 800 mož postave, kar pa ni preprečilo posameznih napadov domačih huliganov. Tako se je zaiskrilo zdaj na enem zdaj na drugem trgu. Nemci so se v nadaljevanju dneva, ko se je v njihovih glavah nakopičilo dovolj alkohola, silovito odzvali, za zaključek pa obračunali še s policijo. Po zraku je letel gostilniški inventar, zagorela so pirotehnična sredstva, v plamenih pa je končal vsaj en policisti avtomobil. O številu poškodovanih in priprtih še ni uradnih podatkov.

eintracht navijaci 3
Profimedia


Domačini so pozno zvečer na vsak način želeli napasti hotel, v katerem je bila nastanjena nemška ekipa. Policiste, ki so varovali območje, so obmetavali s kamenjem in steklenicami, predelanimi v molotovke.

"Prizori uničenja našega zgodovinskega mestnega jedra so nesprejemljivi," je dejal neapeljski župan Gaetano Manfredi: "Najostreje obsojamo ta dejanja odgovornih zanje, ne glede na to, s katere strani izvirajo."

Če zmagovalca uličnih bojev težko določimo, pravzaprav so poraženi vsi udeleženci, je bilo na zelenici vse jasno. Italijani so imeli že po prvi tekmi prednost dveh zadetkov, na domačem stadionu pa so s tremi zadetki le potrdili zgodovinsko uvrstitev v četrtfinale lige prvakov.

eintracht navijaci 7

Članki iz rubrike