Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.03.2023 17:19:24

Šok za Domžalčane! Razbili Olimpijo, potem pa tole!

Martin Metelko
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v tekmi 27. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 2:1 (1:0).

Domžale - Kalcer Radomlje 1:2 (0:1)
* Stadion Domžale, gledalcev 300, sodniki: Matoša, Kasapović, Kondić.
* Strelci: 0:1 Sokler (13.), 1:1 Kovačević (49./11 m), 1:2 Nlandu (56.).
* Domžale: Mulalić, Brecl (od 63. Podlogar), Đurić, Hodžić, Husmani (od 77. Topalović), Nwankwo (od 46. Markuš), Pišek (od 46. Saitoski), Repas, Strajnar, Vuk (od 63. Hasanbegović), Kovačević.
* Kalcer Radomlje: Velić, F. Čuić, M. Čuić, Dobrovoljc, Hrvoj, Korun, Marković, Niandu (od 68. Sever), Nuhanović, Sokler (od 80. Jazbec), Šošić (od 55. Ouro).
* Rumeni kartoni: Repas; Korun, Dobrovoljc.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so po odmevni zmagi v prejšnjem krogu proti vodilnim Ljubljančanom v lokalnem obračunu proti Radomljanom ostali praznih rok ter zadržali četrto mesto na razpredelnici. Nogometaši iz Radomelj so po peti zmagi v tej sezoni in zavoljo poraza Brava na današnji prvi tekmi proti Mariboru napredovali na sedmo mesto v 10-članskem elitnem ligaškem tekmovanju.

Sosedski obračun so bolje pričeli Radomljani, ki so domačega vratarja Ajdina Mulalića prvič ogrozili v deveti minuti. Po predložku Stipeta Markovića z leve strani je bil v domačem kazenskem prostoru najvišji Madžid Šošić, njegov strel z glavo pa je bil malenkostno netočen.

Le tri minute kasneje so gosti povedli z 1:0, po bliskovitem nasprotnem napadu pa je po natančnem strelu po tleh s 14 metrov zadel 23-letni Ester Sokler.


Izbranci domačega trenerja Simona Rožmana so po prejetem zadetku prevzeli pobudo na igrišču. Prvo resnejšo priložnost so imeli v 26. minuti, po strelu Zenija Husmanija z 20 metrov pa je žoga končala prek vrat Radomljanov.

Nato so znova zapretili gosti ter si v 31. in 33. minuti priigrali dve obetavni priložnosti, obakrat pa je bil v glavni vlogi Šošić. V njegovi prvi akciji je žoga po strelu z roba kazenskega prostora švignila mimo leve vratnice Mulalića, v drugi akciji pa je po bliskovitem (pol)nasprotnem napadu streljal mimo desne vratnice.

Gostitelji so si najlepšo priložnost v prvi polovici tekme pripravili v 41. minuti, po predložku Marka Strajnarja z leve strani je do strela prišel Franko Kovačevič, v svojem prvem resnem posredovanju pa se je izkazal tudi gostujoči vratar Emil Velić.

V izdihljajih prvega polčasa so gosti znova zagrozili prek Šošića, napadalec iz BiH pa je znova streljal mimo vrat.

Domžalčani so v začetku drugega polčasa poravnali izid. Po igranju z roko enega od gostujočih igralcev je glavni sodnik Martin Matoša pokazal na 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Kovačević.

Izbranci gostujočega trenerja Oliverja Bogatinova so zelo hitro strnili svoje vrste, v 56. minuti pa so po "slalomu" Francoza Darlyja Nlanduja povedli z 2:1.

Rožmanovi varovanci so imeli v nadaljevanju terensko premoč. V 70. minuti so prek Kovačevića dosegli drugi zadetek, ki pa je bil razveljavljen, ker je žoga med akcijo prečkala stransko črto. V končnici lokalnega obračuna si izrazitih priložnosti niso priigrali, sladke zmage nad sosedi pa so se veselili Radomljani.

Domžalska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, ekipa iz Radomelj pa bo gostila Maribor. Obe tekmi bosta v soboto, 18. marca.

Članki iz rubrike