kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2023 21:03:57

Bayern z zmago v Stuttgartu nazaj na vrh

Profimedia
Nogometaši Bayerna iz Münchna so se v 23. krogu nemške lige po gostujoči zmagi z 2:1 proti Stuttgartu vrnili na vrh prvenstvene lestvice.

Bavarci sicer niso blesteli, a so si pripravili lepše priložnosti od domačinov. V 39. minuti so tudi povedli, ko je z nekaj sreče z roba kazenskega prostora zadel Matthijs de Ligt. Bayern je v 62. minuti povišal vodstvo, natančen je bil Eric-Maxim Choupo Moting. Za domače je častni zadetek v 88. minuti dosegel Juan Jose Perea.

Po zaslugi boljše razlike v golih se je serijski nemški prvak ponovno prebil na vrh prvenstvene lestvice. Skupaj z Borussio Dortmund ima zdaj 49 točk. Sledijo Union Berlin (44), Leipzig (42) nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Freiburg (42).



Eintracht iz Frankfurta (38) bo imel v nedeljo priložnost, da se z zmago na gostovanju pri Wolfsburgu obema ekipama približa. Isti dan bo še tekma Bayer Leverkusen - Hertha Berlin.

Union iz Berlina je danes igral 0:0 proti Kölnu, z enakim izidom pa sta se razšla Borussia Mönchengladbach in Freiburg. Schalke je z 2:0 ugnal Bochum in ga prehitel na predzadnjem mestu, Mainz je bil z 1:0 boljši od Hoffenheima, Augsburg pa je doma z 2:1 premagal Werder iz Bremna.

Značke: nogomet, fc-bayern

Članki iz rubrike