Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.03.2023 18:35:19

Nora tekma na Emiratesu! Arsenal doma zaostajal z 0:2, potem pa se je zgodilo tole!

Profimedia
Arsenal, vodilno moštvo angleške nogometne lige, se je v 26. krogu proti predzadnjemu Bournemouthu na domačem igrišču močno namučil, da je prišel do novih treh točk in obdržal prednost pred najbližjim zasledovalcem Manchester Cityjem. Še v 61. minuti je zaostajal z 0:2, nato pa pripravil preobrat in zmagal s 3:2.

Do zmage je prišel v sedmi minuti sodniškega dodatka, ko je zadel rezervist Reiss Nelson. Pred tem sta za Arsenal gola dosegla Thomas Partey v 62. in Ben White, ki je prav tako prišel v igro s klopi. Londončani so tako zadržali pet točk prednosti pred Cityjem.

Tudi ta proti Newcastlu ni imel lahkega dela. Gosti, ki so v zadnjem času nekoliko padli v rezultatih, so se mu odlično upirali, imeli svoji priložnosti. Niso jih izkoristili, medtem ko gostitelji dve svoji so in tako po enakovrednem boju zmagali.


"Čestitke gostom. Pokazali so zelo dobro predstavo, pokazali svojo ambicioznost. V naslednjih bodo resni kandidati za naslov, z velikimi koraki napreduje," je bil nad Newcastlom navdušen Pep Guardiola. Njegovi ekipi sta zmago zagotovila gola Phila Fodna v 15. in Bernarda Silve v 67. minuti.

Spodrsljaju pa se ni izognil četrtouvrščeni Tottenham. Z 0:1 je izgubil na gostovanju pri Wolverhamptonu, edini gol je v 82. minuti dosegel Adama Traore.

Najbolj razpoloženi so bili strelci Brightona, ki so s 4:0 ugnali West Ham, Aston Villa je bila z 1:0 boljša od Crystal Palacea, končno pa so lahko zadovoljni tudi navijači Chelsea, Londončani so doma z 1:0 premagali Leeds, edini gol na tekmi so si gosti zabili kar sami.

Značke: nogomet, arsenal-fc

Članki iz rubrike