Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.02.2023 06:36:25
Deli članek:

Preobrat vroče madridske zgodbe? Carlo Ancelotti je šokiran, zato je zdaj pojasnil vse

Profimedia

Realov trenerski stolček ne miruje. Na njem sedi italijanski strokovnjak Carlo Ancelotti, vendar koliko časa še?

Vodstvo kraljevega kluba nima več potrpljenja, zaostanek osmih točk v La ligi za vodilno Barcelono je očitno sodu izbil dno. Po nekaterih informacijah bi lahko do menjave trenerja prišlo že v teh dneh, če denimo Real ne bi osvojil naslova svetovnih klubskih prvakov. Finale s savdijskim Al Hilalom bo danes v Maroku.

Živahno pa je tudi na "drugi strani enačbe." Ancelottija domnevno želi brazilska zveza, ki išče najprimernejšo rešitev za reprezentančno klop. Po nekaterih informacijah je že prišlo, ne le do pogovorov, ampak celo do končnega dogovora, ki naj bi stopil v veljavo letos junija. Vendar italijanski strateg je javnosti sporočil, da temu ni tako. Pojasnil je, da je povsem osredotočen na svoje delo v Realu, s katerim ima veljavno pogodbo do leta 2024. Najprej je resnico povedal Brazilcem v svojem moštvu.

Ancelotti je dejal, da o selektorskem delu v Braziliji ne ve ničesar. "Reprezentanca Brazilije? Nič ne vem o tem. Verjamite mi, da nimam pojma, kaj mediji poročajo v Braziliji. Jaz sem trener madridskega Reala. Z njim imam pogodbo do leta 2024."

Brazilci naj bi Ancelottija videli kot idealno rešitev za reprezentančno klop. Ob 63-letnem Italijanu so na seznamu kandidatov še Luis Enrique, Jorge Jesus in Jose Mourinho. Vendar z njimi naj bi se začeli pogovarjati šele takrat, ko jih bo (če jih bo) Ancelottti zavrnil.

V Realu ob vsem tem ni alarmantnega stanja, saj imajo že pripravljeno zamenjavo za Ancelottija, ki je štirikrat osvojil ligo prvakov, ob tem pa je postal še španski, francoski in angleški prvak. Namesto njega naj bi kraljevi klub vodil legendarni Raul Gonzalez, ki je trenutno trener Castille. Z rezervno ekipo Reala dela odlično, zato predsednik Florentino Perez verjame, da bi lahko prvo ekipo prevzel že v prihodnji sezoni.

Bomba iz Madrida! Ancelotti zapušča Real, njegovo mesto pa bo zasedla ta legenda?!